Υπονομεύει η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

«Το καθεστώς  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπονομεύει την ανεξαρτησία της  Ελληνικής δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δύο Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας παραιτήθηκαν (5 Οκτωβρίου) από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, σχετικά με την ματαίωση – αναβολή της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που εκφράζει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζουν την εκτίμηση ότι το νομοθετικό πλαίσιο Παππά για την αδειοδότηση καναλιών είναι αντισυνταγματικό, καθώς συγκρούεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος, που αναθέτει τον έλεγχο των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνει και το ΣτΕ, καθώς δύο αποφάσεις του – η μία προ δεκαμήνου περίπου, φέρει την υπογραφή του σημερινού Προέδρου του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου – θεωρεί ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

Σε κάθε περίπτωση, για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης».