Δ. Γάκη για το Φεστιβάλ αναρρίχησης Καλύμνου: «Το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός αποτελούν το «όχημα» για την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου»

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, αναφέρει:

«Το 10ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης που ξεκίνησε στην Κάλυμνο, αποτελεί μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή εκδήλωση.

Είναι μια πολυθεματική γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, που συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του νησιού και στην εναλλακτική πρόταση τουριστικής ανάπτυξης που προωθείται το τελευταίο διάστημα στην Κάλυμνο.

Θέλω, με την ευκαιρία που μου δίνεται, να συγχαρώ τους διοργανωτές του Φεστιβάλ που αξιοποιούν το φυσικό περιβάλλον της Καλύμνου, με σεβασμό στην πλούσια ναυτική και πολιτισμική παράδοση του νησιού, με τρόπο που να σέβεται την εξέχουσα αξία τους και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Το φυσικό μας περιβάλλον και το πολιτιστικό κεφάλαιο που το συνοδεύει, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών της Δωδεκανήσου για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δραστηριοτήτων. 

Ταυτόχρονα, τέτοιες πρωτοβουλίες, διευρύνουν το διάλογο για την βιώσιμη ανάπτυξη στη νησιωτική Χώρα και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, των κοινωνικών αναγκών αλλά και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών της Δωδεκανήσου, με δράσεις που διασφαλίζουν την ισόρροπη και αειφορική σχέση της οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας με το φυσικό περιβάλλον στις ευαίσθητες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές».