Την Κυριακή ο Ιπποκράτειος αγώνας ποδηλασίας

Σε τέσσερις μέρες θα γίνει στην Κω ο Ιπποκράτειος αγώνας ορεινής ποδηλασίας προσελκύοντας ικανούς αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Ποδηλάτες από τη Ρόδο την Κω και εκτός Δωδεκανήσου θα ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος και να ζήσουν τον έντονο συναγωνισμό.

Μεταξύ αυτών είναι ο Κυριάκος Παπασταματάκης από το Ροδήλιο, αφού φέτος ήταν η χρονιά του με μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα πίστας και νέες διακρίσεις στο δρόμο, ακόμα και σε διεθνείς συναντήσεις. Στην Κω θα βρεθεί και ο Θοδωρής Πετρίδης από τον Παράδεισο Αμαρουσίου που πήρε την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας.

Η διοργάνωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και θα λάβουν μέρος εκτός από Έλληνες αθλητές, και η ομάδα από την Ολλανδία: «Bike Team Drachten»  με αποστολή 10 ατόμων.

Ο αγώνας με εκκίνηση στις 10 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Κω, είναι μέτριας δυσκολίας στην απόσταση των 37χλμ., έχοντας προεκκίνηση στα 5χμ. ασφάλτου.

Θα διεξαχθεί κυρίως σε δασικούς δρόμους, και στα τελευταία 2χλμ. θα υπάρχει ανηφορικό και κατηφορικό τεχνικό μονοπάτι με θετικό υψομετρικό στα 1050μ.

Στο 12οχλμ θα έχει υδροδοσία και στο 23οχλμ. περίπου τροφοδοσία με νερό και μπάρες.
Στον αγώνα οι κατηγορίες θα είναι τρεις:
18 – 29 χρόνων
30 – 39 χρόνων
40 – και πάνω

Παροχές νικητών
Οι πρώτοι από κάθε κατηγορία θα πάρουν πριμ στα 100 ευρώ – Κύπελλο – Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα.
Οι Δεύτεροι από κάθε κατηγορία θα πάρουν Ασημένιο Μετάλλιο και Δίπλωμα.
Οι Τρίτοι από κάθε κατηγορία θα πάρουν Χάλκινο Μετάλλιο και Δίπλωμα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Αναμνηστικά Διπλώματα.
Επικοινωνία: Δημήτρης Καπατσώρης dimitriskapatsoris1969@gmail.com +306970986556

Ο Κυριάκος Παπασταματάκης από το Ροδήλιο θα βρεθεί στην ΚωΟ Κυριάκος Παπασταματάκης από το Ροδήλιο θα βρεθεί στην Κω