«Στραγγίζει» 33 μεγαλοοφειλέτες η ΔΕΥΑΡ που χρωστούν πάνω από 6 εκ. ευρώ

«Στραγγίζει» 33 μεγαλοοφειλέτες η ΔΕΥΑΡ που χρωστούν  πάνω από 6 εκ. ευρώ

«Στραγγίζει» 33 μεγαλοοφειλέτες η ΔΕΥΑΡ που χρωστούν πάνω από 6 εκ. ευρώ

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1633 ΦΟΡΕΣ

Διαταγές πληρωμής εξέδωσε χθες η αρμόδια υπηρεσία

Εντολή για την άμεση έκδοση διαταγών πληρωμής ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ(!) τουλάχιστον, σε βάρος 33 μεγαλοοφειλετών σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, υπέγραψε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κος Δημήτρης Τσίκκης, σφίγγοντας έτσι ουσιαστικά τον κλοιό, με στόχο να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται η εταιρία.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε με δήλωσή του στη «Ροδιακή» ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, ο οποίος σημείωσε εκτός των άλλων ότι «ήρθε η ώρα η ΔΕΥΑΡ να τελειώνει με τη διαχρονική αυτή εκκρεμότητα με τους μεγαλοοφειλέτες και να ενισχυθούν άμεσα από την εισπραξιμότητα των ποσών αυτών αναγκαίες δομές της εταιρίας προς όφελος των πολιτών και του νησιού μας.

Οι διαταγές πληρωμών σε βάρος των 33 αυτών επιχειρηματιών (στην πλειοψηφία τους μεγαλοξενοδόχοι) δίνουν το πράσινο φως στους νομικούς της ΔΕΥΑΡ και τις ταμειακές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε μια σειρά μέτρα που προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η είσπραξη των ποσών αυτών.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά, προβλέπονται οι δεσμεύσεις προσωπικών και εταιρικών λογαριασμών, κατασχέσεις, οι προσημειώσεις ακινήτων και βέβαια η διακοπή παροχή νερού.


Το σύνολο των μεγάλων αυτών οφειλετών προς τη ΔΕΥΑΡ ήταν πολύ μεγαλύτερο, αλλά κάποιοι από αυτούς προσήλθαν και ρύθμισαν τα χρέη που είχαν.
Επί της ουσίας, η ΔΕΥΑΡ, θέλει μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στην είσπραξη των ποσών που δικαιούται , έτσι ώστε να μπορούν και οι υπηρεσίες της να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις που παρουσιάζονται.

Με το ποσό αυτό των 6 εκατομμυρίων ευρώ, που επιδιώκει να εισπράξει άμεσα η ΔΕΥΑΡ, ως πρώτη προτεραιότητα θα θέσει την αναβάθμιση των αντλιοστασίων σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, η μελέτη του οποίου έχει υπολογιστεί στα 6 περίπου εκατομμύρια.

Οι πιέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν εδώ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει κλιμάκωση των συντονισμένων αυτών ενεργειών και για τους μικρότερους οφειλέτες αφού τα μέτρα αυτά αναμένεται να φθάσουν και σε οφειλέτες με πολύ μικρότερα ποσά.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τη ΔΕΥΑΡ στηρίζουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και στις μέρες μας, οι οικιακοί καταναλωτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Είναι οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» - τόνισε ο κος Τσίκκης.»

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει εκ νέου απολογισμός για τα μέτρα αυτά που έχουν ληφθεί και τα αποτελέσματα που μπόρεσαν να επιτευχθούν.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών