Ρόδος: Τσιγγάνα εξαπάτησε εικοσάχρονη για να... της πει τη μοίρα της....!

Διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και ένα αυγό, έδωσε 20χρονη σε 35χρονη αθίγγανη προκειμένου – όπως της είπε - να της «ανοίξει το τυχερό της»!

Και δεν γνωρίζουμε αν αυτή η «συνταγή» είχε αποτέλεσμα για την νεαρή κοπέλα, πάντως για την αθίγγανη μάλλον απέτυχε αφού συνελήφθη και προχθές καταδικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα!

Η ιστορία ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου όταν στην περιοχή κοντά στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ όπου κινούνταν η ανυποψίαστη 20χρονη την πλησίασε η ΡΟΜΑ και της ζήτησε να της πει «τη μοίρα και το ριζικό της».
Στην κουβέντα πάνω, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν αλλά και ακούστηκαν στη δίκη, η αθίγγανη είπε στην 20χρονη «εσύ όμως έχεις πολλή πίεση, πολλά προβλήματα» και πως αν ήθελε μπορούσε να τη βοηθήσει να τα λύσει.

Η νεαρή κοπέλα την ρώτησε τι ήθελε να κάνει και τότε η 35χρονη της ζήτησε να της φέρει κάποια χρυσά κοσμήματα που φορούσε ή φοράει, ένα ρούχο της και ένα … αυγό!

Το ραντεβού κλείστηκε για την επόμενη ημέρα στο ίδιο σημείο και πράγματι η 20χρονη πήγε στη τσιγγάνα όλα όσα της ζήτησε και μάλιστα τα χρυσαφικά ήταν αρκετά (σταυροί, καδένες κ.α.) συνολικής αξίας 2000 ευρώ.
Η τσιγγάνα είπε στην νεαρή κοπέλα πως θα χρειαζόταν τρεις ημέρες για να «διαβάσει» τα αντικείμενα που της έφερε και να τα «καθαρίσει».

Όταν οι ημέρες πέρασαν η 35χρονη βρήκε εκ νέου την 20χρονη και της ζήτησε να φέρει και άλλα χρυσαφικά γιατί η «δουλειά ήταν δύσκολη» και χρειαζόταν να διαβάσει ακόμη. Η νεαρή κοπέλα της είπε να τα πάρει την επόμενη μέρα, όμως η αθίγγανη της ζήτησε να την μεταφέρει ένας ομοεθνής της εκείνη την ώρα (για να μην χάνουν χρόνο), πράγμα που δεν δέχτηκε η 20χρονη η οποία πήγε σπίτι της και υποψιασμένη πως κάτι δεν πήγαινε καλά ενημέρωσε τους γονείς της. Μαζί με την μητέρα της προέβησαν σε καταγγελία, η 35χρονη αθίγγανη συνελήφθη και προχθές κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ενώπιον του δικαστηρίου πάντως η 35χρονη ΡΟΜΑ όχι μόνο αρνήθηκε την κατηγορία και είπε πως ουδέποτε πήρε χρυσαφικά από την 20χρονη, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά: «εγώ δεν ξέρω να λέω τη δική μου μοίρα, την δική της θα έλεγα;»!

Τελικά η 35χρονη αθίγγανη κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα. Η αθίγγανη άσκησε διά της συνηγόρου της κ. Βάσιας Παπαγεωργίου έφεση και αφέθηκε ελεύθερη καθώς η υπόθεση της εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.