Την επόμενη εβδομάδα  η δίκη για το θάνατο του Ορέστη

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος πριν από πέντε χρόνια απεβίωσε, ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε στη δικάσιμο του δικαστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου οπότε και κατά την προδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος  Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου, υπέβαλαν δύο ενστάσεις: περί αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος και ακυρότητας του κατηγορητηρίου λόγω έλλειψης της σφραγίδας του Εισαγγελέως. Και οι δύο ενστάσεις απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα κλήτευσης δύο στρατιωτικών γιατρών και ενός ιδιώτη οι οποίοι είχαν εξετάσει τον 21χρονο Ορέστη, ενώ αντίστοιχο αίτημα για έναν ακόμη ιδιώτη γιατρό κατατέθηκε και από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η οποία εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου.
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για χθες το πρωί οπότε και αποφάσισε την εκ νέου διακοπή για τις 20 και 21 Οκτωβρίου (την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή) οπότε και αναμένεται να μπει και στην ουσία της υπόθεσης.