Αθώος ο θείος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον ανιψιό

Να μην γίνει κατηγορία για 49χρονο που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 32χρονου ανιψιού του, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ειδικότερα, τον 49χρονο βάραιναν οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, οι οποίες είχαν ασκηθεί σε βάρος του το 2013 οπότε και είχε σημειωθεί το σχετικό περιστατικό.

Μάλιστα τον Μάρτιο του 2016 ο 49χρονος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου συνοδευόμενος από το συνήγορό  του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο όπου και έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονταν και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμά του αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του 49χρονου ενώ αίρει και τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί.

Το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται ο 49χρονος, είχε συμβεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στις 10 το πρωί στην περιοχή «Στρογγυλή» Απολακκιάς και καταγγέλθηκε από τον 32χρονο στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου το οποίο και διενήργησε τη σχετική προανάκριση.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 49χρονος λόγω κτηματικών διαφορών με 32χρονο ανιψιό του, αφού τον απείλησε φραστικά για τη ζωή του, του επιτέθηκε με ξύλο και πέτρα τραυματίζοντας τον   σε διάφορα σημεία του σώματος του. Ακολούθως με κυνηγετικό όπλο τον πυροβόλησε 3 φορές – ευτυχώς- χωρίς να τον τραυματίσει. Κατόπιν στο σημείο έφτασε και ο 23χρονος γιος του 49χρονου και οι δύο άνδρες μαζί  συνέχισαν να απειλούν τον 32χρονο.

Σε βάρος και των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και απειλή και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Απολογούμενος ο 49χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο τον κατηγορεί ο ανιψιός του, εκείνος δεν είχε μαζί του κάποιο όπλο, αλλά ακόμη και να είχε τα σκάγια από αυτό θα είχαν διαλυθεί. Η λεπτομέρεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα τον κατηγορεί στην μήνυση του ο 32χρονος, ο οποίος επίσης δεν χτυπήθηκε στην πλάτη από τον 49χρονο, αλλά στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τον θείο του, τον οποίο προηγουμένως εξύβρισε, έπεσε σε θάμνο.

Ο 49χρονος αρνήθηκε επίσης ότι εξύβρισε, απείλησε ή έκανε οτιδήποτε άλλο εναντίον του ανιψιού του και είχε τονίσει πως ο φερόμενος ως παθών είναι νεότερος και δυνατότερος από τον ίδιο.

Ο κατηγορούμενος είχε πει πως η όλη διαμάχη με τον ανιψιό του υπάρχει εξαιτίας κτηματικών διαφορών που έχουν, καθώς ο 32χρονος τον θέλει να απομακρυνθεί από την περιοχή «Στρογγύλης» Απολακκιάς προκειμένου να μείνει σε εκείνον ο βοσκότοπος.