Το δάσος του Αγίου Σουλά  θέλει η κοινότητα Σορωνής

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την Σορωνή, είχαν προχθές με τον Δήμαρχο Ρόδου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αντώνης Σαββάκης, τα μέλη της Σίμος Καρακόπουλος και Ιωάννης Μουστουχάς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για ζητήματα όπως το άλσος του Αγίου Σουλά, για τις κερκίδες στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τις παιδικές χαρές της περιοχής, την εικόνα του οικισμού, αλλά και το πώς έχουν «κυλήσει» οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, που άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μάλιστα αποφασίστηκε τα εγκαίνια του νέου αυτού χώρου να πραγματοποιηθούν στις 27 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία των αρχών του τόπου.

 Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στην κουβέντα ήταν το άλσος του Αγίου Σουλά.  Η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, αλλά και την επιτροπή διαχείρισης του Αγίου Σουλά, που επίσης εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση, αποφάσισαν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε το 2014 και προβλέπει ότι σε περίπτωση που εντός δασικής έκτασης υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, τότε το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να παραχωρηθεί στην οικεία Δημοτική Κοινότητα για χρήση από το Δασαρχείο.

Στόχος είναι να μειωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, εντός του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά και με λιγότερη γραφειοκρατία, προς όφελος των κατοίκων της Σορωνής!

 Ένα ακόμη ζήτημα που «σκοντάφτει» στην γραφειοκρατία είναι η ολοκλήρωση των νέων κερκίδων στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» του Αγίου Σουλά.

Ο κ. Χατζηδιάκος διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθεί και αυτό το σημαντικό ζήτημα, ιδιαίτερα για τους φίλους του αθλητισμού στην περιοχή.

Θα μαζευτούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
Παράλληλα ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην εικόνα της περιοχής, η οποία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, λόγω των πολλών εγκαταλελειμμένων οχημάτων σε κοινή θέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στους κοινόχρηστους χώρους εντοπίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τέτοια οχήματα τα οποία θα απομακρυνθούν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και το τμήμα εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Μιλώντας μάλιστα χθες στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Σαββάκης, τόνισε ότι η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και έπειτα από ενημέρωση από τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα και τον υπεύθυνο κ. Νίκο Πίτση (τηλ. 6947408496).

Οι παιδικές χαρές
Τέλος σε συνεργασία με την επιτροπή διαχείρισης του Αγίου Σουλά, η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής θα προχωρήσει στην αγορά νέων οργάνων για τις παιδικές χαρές τόσο του νηπιαγωγείου, όσο και του άλσους της περιοχής, για να μπορούν και πάλι οι μικροί κάτοικοι του οικισμού να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα και με ασφάλεια το παιχνίδι τους.