Με τα κλοπιμαία αγόρασε μοτοσικλέτα

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 38χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για κλοπές διαφόρων χρηματικών ποσών  από δωμάτια ξενοδοχείων της περιοχής μας, με τα οποία στη συνέχεια αγόρασε και μία …μοτοσικλέτα!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε στον 38χρονο το ελαφρυντικό του μειωμένο καταλογισμού και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση αυτή πριν από εννέα χρόνια είχε κριθεί – πρωτόδικα- από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 Ο 38χρονος είχε ασκήσει έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.
Ο 38χρονος είχε συλληφθεί στις 14 Ιουνίου 2007 από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και στη κατοχή του βρέθηκε μέρος των χρημάτων που είχε κλέψει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 38χρονος είχε μεταβεί σε ξενοδοχείο στην Ιαλυσό όπου μπήκε μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο 62χρονης Γερμανίδας και αφαίρεσε από τη βαλίτσα της το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα αξίας 200 ευρώ.

Στη συνέχεια ο 38χρονος με τον ίδιο τρόπο μπήκε στο δωμάτιο 40χρονης και αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε προσωπικά της έγγραφα και πιστωτικές κάρτες, από τις οποίες έκανε ανάληψη συνολικού ποσού 4.000 ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά ο ίδιος χρησιμοποίησε τις 2.800 ευρώ προκειμένου να αγοράσει δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Με τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί στη κατοχή του 38χρονου βρήκαν την μοτοσικλέτα καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν.