Ξεκίνησε στην Αλιμιά το παιχνίδι επιβίωσης

Ομαλά διεξάγεται το παιχνίδι επιβίωσης “The Island” στη νησίδα Αλιμιά, που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 του μήνα.

Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 20 παίκτες (12 άνδρες και 8 γυναίκες) από το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία που   θα ζήσουν ίσως την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους ως σύγχρονοι …ναυαγοί στο ακατοίκητο αυτό νησί της Δωδεκανήσου.

Την ομάδα των παικτών συνόδευσε προχτές μέχρι την Κάμειρο Σκάλα η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, από όπου φουσκωτό σκάφος μετέφερε τα μέλη της στην Αλιμιά. Οι νεαροί που είναι ηλικίας μέχρι 32 ετών, ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι και δήλωσαν πανέτοιμοι για… περιπέτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε νερό, ρύζι και μακαρόνια για τις πρώτες μέρες που θα παραμείνουν στο νησί ενώ στην πορεία και ανάλογα με τις επιδόσεις τους θα επιβραβεύονται με περισσότερα είδη διατροφής.

Φυσικά οι παίκτες, που έπρεπε να κολυμπήσουν και κάποια απόσταση για να φτάσουν στην ακτή, θα εκμεταλλευτούν και το γεγονός ότι η θάλασσα είναι πλούσια σε ψάρια και χταπόδια. Βασικός όρος του παιχνιδιού είναι να μην χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα που υπάρχουν στο νησί. 

 Οι παίκτες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αντεπεξέρχονται σε διάφορες δοκιμασίες που θα ορίζει κάθε φορά η παραγωγή και θα συγκεντρώνουν πόντους ώστε οι οκτώ καλύτεροι από την εικοσάδα να περάσουν στον τελικό.  Ο νικητής θα κερδίσει ένα μικρό χρηματικό έπαθλο, ενώ μετά τον τελικό όλοι οι παίκτες θα μείνουν μία βραδιά στην Χάλκη όπου θα γευματίσουν σε ένα ωραίο εστιατόριο και θα διανυκτερεύσουν σε ένα άνετο κατάλυμα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο “Beyond Borders“ με έδρα το Βέλγιο. Το εγχείρημα έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του γραφείου Κάτω Χωρών του ΕΟΤ.  

Μετά την πρώτη επίσκεψη των Βέλγων παραγωγών τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αλιμιά, ήταν ξεκάθαρο ότι το μικρό, γοητευτικό και απομονωμένο νησάκι ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις ανάγκες του παιχνιδιού. Η ομορφιά του νησιού και  η πρωτότυπη ιδέα του παιχνιδιού επιβίωσης προσέλκυσαν άμεσα τους 20 υποψήφιους παίκτες.

Τα μέλη της παραγωγής έχουν εγκατασταθεί στο νησί  Χάλκης (όπου υπάγεται διοικητικά η Αλιμιά) και επιβλέπουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Σημειώνεται ότι το project έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων και ελληνικών ΜΜΕ που φιλοξενούν συχνά δημοσιεύματα για το παιχνίδι. Πέρα από την προβολή στα ΜΜΕ υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα μέσα από τα social media και στην ιστοσελίδα του “Beyond Borders“, ενώ θα δημιουργηθεί και βίντεο το οποίο θα χρησιμοποιείται για λόγους προβολής.