Νέα Δημοκρατία: Η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει και τον τουρισμό

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι εισπράξεις από τον τουρισμό για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 μειώθηκαν κατά 7,9%, παρά την αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας.

Εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι ο τουρισμός έχει πληγεί από την άγρια υπερφορολόγηση, τον υπερδιπλασιασμό του Φ.Π.Α. στη διαμονή από το 6,5% στο 13%, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%, από τους έμμεσους φόρους σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες.  

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον ορατά.
Ο τουρισμός μπήκε στον αυτόματο πιλότο και η Κυβέρνηση είχε ακόμα μια αυταπάτη. Ότι τα θετικά αποτελέσματα έρχονται εύκολα, ως δια μαγείας ή από κεκτημένη ταχύτητα. Χωρίς συγκεκριμένη στόχευση για το τουριστικό προϊόν της χώρας, χωρίς σκληρή και συστηματική δουλειά.

Η ανάγκη για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιας ανάπτυξης του τουρισμού, που θα πιστεύει στην καθοριστική συμβολή του κλάδου στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδειξε ότι και δεν θέλει και δεν μπορεί».