Βραβείο σε Ροδίτες αρχιτέκτονες

Μία εξαιρετική διάκριση δόθηκε σε Ροδίτες αρχιτέκτονες στους οποίους απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Αρχιτεκτονικής για τη δουλειά τους!

Πρόκειται για τους Παντελή Καμπουρόπουλο και  Λαέρτη-Αντώνιο Βασιλείου τους μοναδικούς Έλληνες που συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Acropolis στην Αθήνα, απονεμήθηκε στους «OPA Open Platform for Architecture»,  ένα πολύ σημαντικό διεθνές Βραβείο το «International Architecture Award 2016» για το έργο του «Casa Brutale» που ξεχώρισε ανάμεσα από 446 υποψήφια έργα!

Αυτό το Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής, θεσπίστηκε το 2004 και δίδεται από το Αμερικανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Design «The Chicago Athenaeum», μαζί με το «The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies».

Η απονομή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Βραβείου έχει σκοπό την αναγνώριση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας αναδεικνύοντας τις νέες εξελίξεις και τις νέες κατευθύνσεις της σκέψης των δημιουργών των έργων που υποβάλλονται για κρίση και βράβευση κάθε χρόνο! Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΟΡΑ με την «Casa Brutale»  ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε φέτος.

 Με κάθε βραβείο και τιμητική διάκριση που αποδίδεται στα παιδιά της Ρόδου για την δουλειά που κάνουν στον κλάδο τους, τιμάται και το νησί μας η Ρόδος!

Η Casa Brutale είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ των OPA Μια πανέμορφη κατοικία χτισμένη μέσα στο βράχο ενός γκρεμού, με θέα το Αιγαίο

Τα υλικά που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη της δημιουργίας αυτής θα είναι το τσιμέντο, το γυαλί και το ξύλο.