Βραβείο σε Ροδίτες αρχιτέκτονες

Βραβείο σε Ροδίτες αρχιτέκτονες

Βραβείο σε Ροδίτες αρχιτέκτονες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3731 ΦΟΡΕΣ

Μία εξαιρετική διάκριση δόθηκε σε Ροδίτες αρχιτέκτονες στους οποίους απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Αρχιτεκτονικής για τη δουλειά τους!

Πρόκειται για τους Παντελή Καμπουρόπουλο και Λαέρτη-Αντώνιο Βασιλείου τους μοναδικούς Έλληνες που συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Acropolis στην Αθήνα, απονεμήθηκε στους «OPA Open Platform for Architecture», ένα πολύ σημαντικό διεθνές Βραβείο το «International Architecture Award 2016» για το έργο του «Casa Brutale» που ξεχώρισε ανάμεσα από 446 υποψήφια έργα!

Αυτό το Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής, θεσπίστηκε το 2004 και δίδεται από το Αμερικανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Design «The Chicago Athenaeum», μαζί με το «The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies».

Η απονομή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Βραβείου έχει σκοπό την αναγνώριση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας αναδεικνύοντας τις νέες εξελίξεις και τις νέες κατευθύνσεις της σκέψης των δημιουργών των έργων που υποβάλλονται για κρίση και βράβευση κάθε χρόνο! Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΟΡΑ με την «Casa Brutale» ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε φέτος.

Με κάθε βραβείο και τιμητική διάκριση που αποδίδεται στα παιδιά της Ρόδου για την δουλειά που κάνουν στον κλάδο τους, τιμάται και το νησί μας η Ρόδος!

Η Casa Brutale είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ των OPA Μια πανέμορφη κατοικία χτισμένη μέσα στο βράχο ενός γκρεμού, με θέα το Αιγαίο

Τα υλικά που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη της δημιουργίας αυτής θα είναι το τσιμέντο, το γυαλί και το ξύλο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο