Βασίλης Ψυλλάκης: «Οι εκλογές αργούν. Τα προβλήματα του νησιού μας προέχουν»

Βασίλης Ψυλλάκης: «Οι εκλογές αργούν. Τα προβλήματα του νησιού μας προέχουν»

Βασίλης Ψυλλάκης: «Οι εκλογές αργούν. Τα προβλήματα του νησιού μας προέχουν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Δημοτικό συμβούλιο, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλης Ψυλλάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Παρακολουθούμε τελευταία , με έκπληξη , έναν παρατεταμένο «χαρτοπόλεμο» με επιστολές αλλά και συνεντεύξεις από μέρους της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου που «βάλουν ομαδόν» κατά της δημοτικής αρχής.

Καθώς φαίνεται βιάζονται να ανοίξουν τον προεκλογικό αγώνα για την επόμενη δημοτική αρχή. Μοιάζουν οι αρχηγοί της μειοψηφίας (ευτυχώς όχι όλοι) σαν να θέλουν να κατακτήσουν την “pole position” παίρνοντας την καλύτερη θέση στην εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα . Νομίζω κύριοι βιάζεστε γιατί οι εκλογές αργούν.

Η προσέλευσή σας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει πάντως να γίνεται μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και εξαντλείται με την αποχώρηση των Μ.Μ.Ε. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ έχεις την εντύπωση ότι οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν βάλει τα πρωτοπαλίκαρα τους σε ρόλο «Ταρζάν» να φωνασκούν και να λαϊκίζουν προσπαθώντας να «πείσουν» ότι μόνο η μειοψηφία αγαπάει αυτό το νησί.

Άραγε γι’ αυτό η αρνητικότητα σε όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν; Άραγε γι’ αυτό το λόγο δεν συναινούν σε καμία από τις προτεινόμενες λύσεις;
Γιατί η δημοτική αρχή έχει πρόταση. Και το πολιτικό σθένος έχει και την καταθέτει. Χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και λογαριάζοντας μόνο το κοινό καλό . Κατά την άποψή της, συμφωνούμε, πάντως την καταθέτει…. .

Η δικιά σας λύση κύριοι σύμβουλοι της μειοψηφίας που είναι; στις φωνές και στις ταρζανιές; η μήπως τις συζητάτε μεταξύ σας όταν αποχωρείται από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. περιγελώντας τον μεγαλύτερο θεσμό στο νησί, άρα και όλους μας συμπεριλαμβανομένων και εσάς.

Αν δεν το έχετε καταλάβει οι ψηφοφόροι αυτού του νησιού μας έστειλαν όλους εμάς στο Δ.Σ. ζητώντας μας μέσα από μια παραγωγική διαδικασία (…συναινώντας και καμιά φορά…) να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να δώσουμε λύση σε ορισμένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί. Βαρέθηκαν πια τις κορώνες και τις ανοησίες των πολιτικών . Δεν τους ενδιαφέρει. Έφαγαν και ήπιαν δα και από τους κυβερνώντες αυτή τη χώρα.

Μήπως να μας γίνει όμως και παράδειγμα και αυτό. Ή μήπως δεν συμφωνούμε όλοι ότι ή ανυπαρξία συνεννόησης και συναίνεσης έφεραν στην χώρα στην άκρη του γκρεμού; Και μην γελιόμαστε ακόμα εκεί είναι . Απτά λοιπόν τα παραδείγματα και μεγάλα .

Εγώ πάντως από την πλευρά μου σας καλώ να σταματήσετε να «βάλετε» κατά αυτόν τον τρόπο κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής . Να ασκείται τα καθήκοντα σας βεβαίως μέσα στα θεσμικά πλαίσια που ο νόμος ορίζει. Και ξέρετε πόσο δύσκολο και πόσο ακόμη δυσκολότερο τώρα έγινε, το να ασκείς εξουσία με λίγους πόρους με κουτσουρεμένες εξουσίες με μηδαμινή βοήθεια. Οι μεγάλες αποφάσεις θέλουν συνεννόηση και συναίνεση . Με ανέξοδη στείρα αντιπολίτευση δεν προσφέρεται τίποτα σε κανέναν .»

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών