Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών

Στη Ρόδο ο υπουργός  Εσωτερικών

Στη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Στο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναμένεται να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Το παραπάνω, έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδάκος κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την ενημέρωση που έκανε για το περιεχόμενο της συνάντησής του με το Υπουργό, τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Κουρουμπλής, επρόκειτο να έρθει στη Ρόδο μέσα στο καλοκαίρι, επίσκεψη που αναβλήθηκε δύο φορές λόγω έκτακτων γεγονότων, όπως το πραξικόπημα στην Τουρκία. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά, όλα ήταν έτοιμα για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΕΔ.

Έτσι, τότε, είχε γίνει γνωστό ότι η επίσκεψη θα αναβαλλόταν πια για το Φθινόπωρο. Κατά τη συνάντηση που είχε, λοιπόν, με τον Δήμαρχο, ο Υπουργός προσκλήθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα παραστεί στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΕΔ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, το Συνέδριο θα απασχολήσουν όλα τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση, όπως το νέο νομοσχέδιο για τις «διορθώσεις» στον Καλλικράτη, οι δραματικές περικοπές πόρων στους Δήμους, το προσφυγικό κ.α.

Τι έθεσε στον κ. Κουρουμπλή
Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό είναι το «μπλοκάρισμα» της διαδικασίας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου, μετά την επιχορήγηση που πήρε από το Υπουργείο των 6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, επειδή προμηθευτές στους οποίους οφείλει, ταυτόχρονα έχουν οφειλές από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και δεν μπορούν να πάρουν τη σχετική ενημερότητα που είναι αναγκαία προϋπόθεση.

Έτσι, πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο είναι και η ρύθμιση για τα βεβαιωμένα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. μετά την κατάργηση του φόρου.

Επίσης, ζήτησε να δοθεί λύση και στο πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους Δήμους με τη μίσθωση των παραλιών ώστε να σταματήσει το φαινόμενο κάθε χρόνο να περιμένουν την ΚΥΑ για την παραχώρησή τους. Ο Υπουργός, κατά τη συζήτηση που είχε με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια, δεσμεύτηκε για να περάσει η πενταετής μίσθωση της παραχώρησης των παραλιών στο Δήμο.

Πάντως, ο κ. Χατζηδιάκος, για τις δεσμεύσεις αυτές, δήλωσε χαρακτηριστικά «κρατάω μικρό καλάθι».

Το δεύτερο ικανοποιητικό, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η δήλωση του Υπουργού ότι οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν έσοδα από πόρους που αντλεί το κεντρικό κράτος από περιουσία ή αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς χώρους των Δήμων.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς