Οκτώ μαθητές της Κω έστησαν «καρτέρι» σε 15χρονο συμμαθητή τους και τον ξυλοκόπησαν

Μαθητής γυμνασίου της Κω έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οκτώ συμμαθητές του και το περιστατικό βιντεοσκόπησαν άλλοι μαθητές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Το περιστατικό  σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο, όταν το θύμα, μαθητής της Γ’ Τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρού του αδελφού, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ  συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης, τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στο ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.

Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τον αποτροπιασμό του, για το ξυλοδαρμό του μαθητή, εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.