Πρέπει να δοθούν λύσεις   για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Από τον σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  κλάδος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλες οι επιχειρήσεις θέλουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τα έσοδά  τους την ίδια στιγμή που τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται.
Ταυτόχρονα έχουν γίνει ήδη αποδέκτες υπέρογκων ποσών από παραβάσεις στάθμευσης πελατών τους, κυρίως στο κέντρο της Ρόδου. Πολλές φορές υπήρξε η σκέψη για αποκλεισμό της πόλης ως προτεινόμενος προορισμός προς τους τουρίστες-πελάτες μας.

Ωστόσο μη θέλοντας να στερήσουμε σημαντικά έσοδα από τον εμπορικό κόσμο που ήδη αιμορραγεί, ζητήσαμε συνάντηση με τα υπόλοιπα σωματεία στην οποία αναφέρθηκε από όλους η βαρύτητα και η σοβαρότητα της κατάστασης. Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε πως αυτός ο κόσμος είναι "μη κατευθυνόμενος" με αγοραστική δύναμη και δεν πιέζεται από χρόνο για να ξοδέψει.

Στη συνέχεια ζητήσαμε συνάντηση με το δήμαρχο και το επιτελείο του. Εκεί, συζητήθηκαν προτάσεις από όλους τους εκπροσώπους των σωματείων για τη λύση του προβλήματος της στάθμευσης.

Ζητήθηκε:
Λύση του προβλήματος της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Έγκαιρη και έγκυρη ειδοποίηση των εταιριών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων για πιθανές κλήσεις στάθμευσης
-Τακτοποίηση προηγούμενων χρεών από κλήσεις στάθμευσης ( από το 2001 ) με ορθό και δίκαιο προς όλους τρόπο. (Πρόστιμα που δεν προήλθαν απο δική μας υπαιτιότητα)

Για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ του σωματείου μας και του δήμου προτείναμε να διαθέσουμε προσωπικό για τον έλεγχο και τη γρήγορη επίδοση των κλήσεων καθώς και ειδική σειρά μπλόκ προστίμων για τα ενοικιαζόμενα, εφόσον όλα φέρουν διακριτικά αναγνώρισης.

Ενώ λοιπόν λάβαμε υποσχέσεις με χαμόγελα από το δήμαρχο, δηλώνοντας πως ήταν ένας από τους πρώτους στόχους του, δυστυχώς πέρασε η σεζόν και δεν έγινε απολύτως τίποτα, αντιθέτως έχει δημιουργηθεί χάος.
Αν αναλογιστούμε ότι, από 5000 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νησί μόνο 200 σταθμεύουν περίπου (Ιούλιο -Αύγουστο) στην περιοχή από το λιμάνι της Ακαντιάς μέχρι και το Ενυδρείο σύμφωνα με έρευνα δική μας, τότε χάνονται καθημερινά τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να αποτελούν έσοδα για επιχειρήσεις και Δήμο.

Ο Γραμματέας   
Παυλίδης Νίκος
Ο Πρόεδρος
Γιαννάς Στέργος».