Κάθειρξη 48 ετών και πρόστιμο 44.500 ευρώ σε 54χρονο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Κάθειρξη 48 ετών και πρόστιμο 44.500 ευρώ σε 54χρονο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Κάθειρξη 48 ετών και πρόστιμο 44.500 ευρώ σε 54χρονο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1210 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 44.500 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 54χρονο Τούρκο που πριν από ένα χρόνο είχε μεταφέρει στη Σύμη με πολυεστερικό σκάφος, 19 αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και πέντε μικρά παιδιά, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη βάρκα και χρειάστηκε να διασωθούν από τους λιμενικούς!

Η δίκη έγινε χθες το πρωί και στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε ο 54χρονος κατηγορούμενος για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, παράνομη μεταφορά με πλωτό μέσο από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στη χώρα κατά συρροή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Τούρκο διακινητή και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Μαρία Θεοδώρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η διάσωση των 19 Σύριων μεταναστών έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6.35 το πρωί από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», καθώς και από ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω σκάφη εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας «ΝΙΜΟΣ», πολυεστερική βάρκα με τους 19 αλλοδαπούς να βουλιάζει στη θάλασσα. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να βγάλουν έξω από τη βάρκα τα πέντε μικρά παιδιά και τους 15 ενήλικες που είχαν εγκλωβιστεί και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ συνελήφθη επίσης ο 54χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης - διακινητής.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ η βάρκα βυθίστηκε.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω