Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Δίοδος», οργανώνει προγράμματα που αφορούν στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας σε ομάδες γενικού πληθυσμού, γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στη Σχολική Κοινότητα, πρόκειται να υλοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Β΄βάθμιας με θέμα:  «Αναστοχασμός και ονείρεμα στο ρόλο μου».

Έναρξη: 31/10/2016 (Οι συναντήσεις είναι μηνιαίες και θα επαναλαμβάνονται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα).

Ώρες πραγματοποίησης: 17.00-19.30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος».

Στόχος  της ομάδας είναι η σύνθεση θεωρίας και πράξης, αξιοποιώντας τη βιωματική μεθοδολογία. Μέσα από το  μοίρασμα εμπειριών, συναισθημάτων και σκέψεων των συμμετεχόντων αναπτύσσονται διαδικασίες για την επεξεργασία των αιτημάτων που εκφράζονται για την επεξεργασία των αιτημάτων που εκφράζονται ή αναδύονται. Η ομάδα επεξεργάζεται δυσκολίες με στόχο την αναπλαισίωση και την ενίσχυση της διαδικασίας του ονειρέματος.

Δίνεται έμφαση στην ομάδα των εκπαιδευτικών καθώς το σχολείο ειδωμένο ως σύστημα εξαρτάται από την καλή λειτουργία και συνεργασία των υποσυστημάτων του, άρα η καλή συνεργασία στο σύλλογο των εκπαιδευτικών αντανακλάται και επηρεάζει τις υπόλοιπες διεργασίες της σχολικής ζωής.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στο τηλ. 22410-77205 από 8.00-14.30  ως την Πέμπτη, 27/10 ή μέσω e-mail, στο: diod187@otenet.gr, όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας, το σχολείο στο οποίο εργάζεστε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τα 20 άτομα.  Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος είναι ο κ. Στογιάννης Σπύρος, Στέλεχος Πρόληψης-Κοινωνικός Λειτουργός.

Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται δίχως οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.