Βαριές ποινές κάθειρξης  για τα επεισόδια στα κρατητήρια της Ρόδου

Βαριές ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω), σε τρεις αλλοδαπούς οι οποίοι πριν από τέσσερα χρόνια είχαν «πρωταγωνιστήσει» σε επεισόδιο που είχε σημειωθεί στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κω.

Πρόκειται για 32χρονο από το Μαρόκο, 33χρονο από την Αλγερία και 27χρονο από την Παλαιστίνη οι οποίοι κάθισαν προχθές στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για στάση κρατουμένου και ληστεία.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις αλλοδαπούς και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών στον 32χρονο από το Μαρόκο (καταδικάστηκε και για τις δύο κατηγορίες), και από έξι χρόνια κάθειρξη στον 33χρονο από την Αλγερία και στον 27χρονο Παλαιστίνιο που κρίθηκαν ένοχοι μόνο για τη στάση κρατουμένου. Οι εφέσεις σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό που έστειλε στο εδώλιο τους αλλοδαπούς έγινε στις 14 Αυγούστου 2012 στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κω όπου κρατούνταν. Εκεί προκάλεσαν φθορές και επεισόδια, ενώ σε ότι αφορά τη ληστεία ο 32χρονος Μαροκινός κατηγορείται ότι με τη χρήση βίας και συγκεκριμένα βάζοντας τα δύο του δάκτυλα στα μάτια του παθόντα του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.