Προσλήψεις 245 ατόμων διεκδικεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Αισιόδοξος ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα ανακοινωθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην περιφέρεια εμφανίστηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αναμένει την ικανοποίηση την υπόσχεσης που του είχε δοθεί προ καιρού από το υπουργείο.

Μάλιστα αναφερόμενος χτες στο θέμα υπογράμμισε ότι το αίτημα της περιφέρειας αφορά την πρόσληψη 245 ατόμων κάθε ειδικότητας καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες και οι ανάγκες τεράστιες. Πάντως ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται δεν ικανοποιούν κανέναν και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια πρέπει να είναι εφευρετική για να δίνει λύση στα προβλήματα.

«Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας  την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι τα νησιά μετά το χτύπημα που δέχτηκαν με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, πρέπει να τύχουν κάποια ενίσχυσης. Πάντως ο περιφερειάρχης τόνισε χτες ότι δεν έχουν ανάγκη από προσλήψεις μόνο οι περιφέρειες αλλά και οι δήμοι που επίσης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση που πήρε πρόσφατα το περιφερειακό συμβούλιο αν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δεν ανακοινωθούν προσλήψεις τότε θα κλείσουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Σύσσωμες  οι παρατάξεις υπερψήφισαν την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κλείσιμο των Υπηρεσιών, αλλά και για την ανάγκη να σταλεί προς την κυβέρνηση ένα μήνυμα ομοθυμίας και αποφασιστικότητας από το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των οποίων παρίσταντο στη συνεδρίαση, να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νησιωτικές κοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τα συνεχή διαβήματα, παραμένει η πιο υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας, γεγονός που επιδεινώνεται λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της. Το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και τα παρελκόμενά του στη ζωή των νησιωτών έχει  εκθέσει επανειλημμένως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στους καθ’ ύλην αρμοδίους Υπουργούς, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια, με την κάλυψη 250 κενών θέσεων, αλλά και σε μικρούς Δήμους, με την επίκληση μάλιστα και των δηλώσεων του ιδίου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για σεβασμό στην νησιωτικότητα και στην ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών.