Με βυτιοφόρα πίνουν νερό οι κάτοικοι των Λαέρμων

Με βυτιοφόρα πίνουν νερό οι κάτοικοι των Λαέρμων

Με βυτιοφόρα πίνουν νερό οι κάτοικοι των Λαέρμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 525 ΦΟΡΕΣ

Λόγω της ανομβρίας στέρεψαν και οι δύο πηγές

Χωρίς σταγόνα νερό έχουν μείνει το τελευταίο διάστημα στα Λάερμα, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί εδώ και μήνες στη Ρόδο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να στερέψουν και οι δύο πηγές που τροφοδοτούσαν τον οικισμό.

Πλέον κάθε δύο ημέρες τα βυτιοφόρα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μεταφέρουν νερό από την Λάρδο στα Λάερμα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του χωριού να έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν γνωστό από τον περασμένο Αύγουστο, αφού μειώθηκε σημαντικά η στάθμη του νερού και στις δεξαμενές που υδροδοτούν το χωριό. Τότε μάλιστα πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρης Τσίκκης και Δημήτρης Καρατζιάς, μαζί με τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Αγαπητό Πάλλα, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα δημιουργηθεί νέα γεώτρηση, εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Από τότε έχει περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα, χωρίς επί της ουσίας να δοθεί λύση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αν και το έργο έχει ανατεθεί σε εργολάβο, για άγνωστους λόγους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις σχετικές διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαέρμων κ. Τάσος Πατούνας απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ώστε να παρέμβει άμεσα δίνοντας λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δημιουργία νέας γεώτρησης.

Έως ότου λυθεί το ζήτημα, τα βυτιοφόρα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν κάθε δύο ημέρες νερό για να μην «στεγνώσουν» οι δεξαμενές των Λαέρμων, όπως συμβαίνει τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες, με τον κίνδυνο να ξεμένουν για αρκετές ώρες οι κάτοικοι χωρίς νερό, όπως συνέβη χθες, όταν τα αποθέματα εξαντλήθηκαν από το πρωί και ο ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε ξανά το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες