Το πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκε από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της 76ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου.
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ- ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016 όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικίων καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2016.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 11.00: Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.
Ώρα 12.00: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους - οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται:

Για το μνημείο του Παπά και του Δασκάλου-Βιντζηλαίος Μιχάλης, ΚΦ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για τον ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου -Δόσπρας Κωνσταντίνος Κ.Φ.Α. του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, για την Προτομή του Ελ. Βενιζέλου-Πιλάτης Γεώργιος ΚΦΑ του 6ου Γυμνασίου Ρόδου για την προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου-Αρβανίτης Γεώργιος ΚΦΑ του 6ου Γυμνασίου Ρόδου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 8.00:
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της φιλαρμονικής της.

Ώρα 10.15:
- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
- Τιμές κατά τη Δοξολογία θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.
- Εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Στέλλα Βουτσά, διδάκτωρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου.
- Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο βωμό της Πατρίδας.

Ώρα 11.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων “Εργάνη Αθηνά” και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου, του Διεθνούς Σχολείου Ρόδου, των Δημοτικών σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.
Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Καντζίδου Ελένη-ΚΦΑ 15ο Δ.Σ.Ρ.
Ώρα 12.00: Πέρας των εκδηλώσεων

Ώρα 17.00: Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.
Ώρα 20.30: Διοργάνωση Μουσικής Παράστασης με τίτλο “Λες και ήταν Χθες” από το ΔΟΠΑΡ στο Δημοτικό Θέατρο.

Αναδρομή στην Ελλάδα του μεσοπολέμου,   μέσα από τραγούδια των Μιχάλη Σουγιούλ-Κώστα Γιαννίδη (ρετρό τραγούδι-πρόζα).
Παίρνουν μέρος: Φώτης Ματζαρίδης (σολίστας-πιανίστας), Δέσποινα Αδάμη Βολονάκη (τραγούδι-κείμενα παράστασης), Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος ηθοποιός (παρουσίαση, πρόζα, τραγούδι).

Στην παράσταση θα συμμετέχει και η Μικτή Χορωδία του δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καλαεντζή.
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό.
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούλλαρου Νατάσα.