Συγκροτείται αύριο το παρροδιακό μέτωπο για την τουριστική σχολή

Συγκροτείται αύριο το παρροδιακό μέτωπο για την τουριστική σχολή

Συγκροτείται αύριο το παρροδιακό μέτωπο για την τουριστική σχολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Για την τουριστική σχολή στη Ρόδο

Με τις προσδοκίες να γίνει πράξη το κοινό μέτωπο για την ίδρυση του Τμήματος Τουρισμού και Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο, πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος για το μείζον αυτό θέμα που έχει ανακύψει μετά την απόφαση της Συγκλήτου να γίνει στη Χίο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές Δωδεκανήσου, δηλαδή οι κ.κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Καματερός, Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώην Περιφερειάρχης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του π.σ. κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Επίσης, ο πρύτανης και η κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως και οι πρόεδροι των τριών Τμημάτων του. Ακόμη, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, κ.κ. Στράτος Καρίκης, Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Υψηλάντης και Τάκης Πότσος. Επίσης, όπως έχει κάνει γνωστό ο Δήμαρχος, έχει σταλεί πρόσκληση σε εκπροσώπους περίπου είκοσι φορέων, ανάμεσά τους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των επαγγελματοβιοτεχνών κ.α.

Σημειώνεται ότι, απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, στη σύσκεψη δήλωσε ότι θα παραστεί ο κ. Γάκης, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Δήμαρχο τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρών θα είναι και ο κ. Σαντορινιός.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο από τις απανωτές συναντήσεις που είχε για το θέμα αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος όσο και από τη συνεδρίαση του δ.σ., είναι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχει μία ομοψυχία των πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων της περιοχής μας για τη διεκδίκηση να γίνει η έδρα στη Ρόδο.

Ενημερώνοντας ο κ. Χατζηδιάκος το δ.σ. είχε αναφερθεί στις συναντήσεις του αλλά και εκείνην του Περιφερειάρχη με τον κ. Κόνσολα, και είπε ότι αύριο θα δρομολογήσουν το θέμα και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Πανεπιστημίου, παρ’ όλο που υπάρχει μία δεύτερη πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου. Σημείωσε, μάλιστα, αυτό που είπε κάποιος ότι, δηλαδή, όπως άλλαξε η απόφαση του 2014, μπορεί να αλλάξει και αυτή του 2016.

Επίσης, ο Δήμαρχος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση της λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, της λεγόμενης «κατωτέρας» και της Τουριστικής Σχολής όπως λειτουργεί σήμερα, με το πανεπιστημιακό Τμήμα. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, πήρε μία δεύτερη απόφαση η Σύγκλητος να ιδρύσει το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας Τουρισμού στη Χίο και αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, ότι αυτό πρέπει να λειτουργήσει στη Ρόδο, ανεξάρτητα από τη λειτουργία των δύο άλλων Σχολών, γι’ αυτό και, όπως επεσήμανε, στη σύσκεψη δεν καλείται κανείς από την Τουριστική Σχολή αλλά οι πανεπιστημιακοί που ψηφίζουν ώστε να αιτιολογήσουν την επιστημονική άποψη.

Διαβάστε ακόμη

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι