Συμμετοχή του Δημήτρη Γάκη σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και πολιτισμού στη Ρόδο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε σε εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.

Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στις δράσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρόδου με το Γραφείο Εθελοντισμού, το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Τυφλών και την Εθελοντική πρωτοβουλία «Παρέα εν δράσει» με τίτλο: «Μάθε για μένα και ας σχεδιάσουμε για όλους», που πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του Γυμνασίου της Σορωνής με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου.

«Η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη είναι αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Δωδεκάνησο. Συγχαρητήρια σε όλους του εθελοντές που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, εκφράζοντας έμπρακτα κοινωνική αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας. Με τον τρόπο αυτό, συνεισφέρουν σημαντικά στην ευαισθητοποίηση όλων μας για την ανάγκη υλοποίησης δράσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία», είπε ο βουλευτής.

 

 

Επίσης, την ίδια ημέρα, ο Δημήτρης Γάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Χαράλαμπο Συργιάννη. Ο υπεύθυνος και τα στελέχη του ΚΠΕ ενημέρωσαν το βουλευτή για τα προγράμματα και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί το ΚΠΕ για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και συναντήθηκε με τη διευθύντρια Θεοδώρα Τσιμπούρη.

«Το Μουσικό Σχολείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Ροδιακή κοινωνία και η λειτουργία του αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού στην ακριτική περιοχή της Δωδεκανήσου. Είναι δέσμευση και υποχρέωση της Πολιτείας να εκπαιδεύσουμε με ίσες ευκαιρίες τους μαθητές και να δώσουμε παράθυρο στο μέλλον σε όλους τους νέους.

Θα είμαι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα στηρίζω κάθε πρόγραμμα και πρωτοβουλία που ελαχιστοποιεί μέσα από την εκπαίδευση την κοινωνική ανισότητα, ενισχύει τις δυνατότητες και αναβαθμίζει τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών», είπε ο Δημήτρης Γάκης.