Ο Μόσχος Καντής «πήρε» το «Οcean Lava Rhodes»

Για πρώτη φορά στο νησί μας πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή ο αγώνας της σειράς «Ocean Lava» μετά τη σύναψη της συμφωνίας του Απόλλωνα Ρόδου με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η συγκεκριμένη τριαθλητική συνάντηση ήταν ολυμπιακών αποστάσεων και η αφετηρία όπως επίσης η αψίδα του τερματισμού είχαν στηθεί στην περιοχή του «Έλλη».

Αφού διένυσαν 1500μ. κολύμβησης, 40χλμ. με ποδήλατο και 10χλμ με τρέξιμο, οι 130 αθλητές κι αθλήτριες, ατομικές συμμετοχές και ομάδες σκυταλοδρομίας, αποθεώθηκαν κατά τον τερματισμό από αρκετούς Ροδίτες που ήταν εκεί εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Μεγάλος νικητής στις ατομικές συμμετοχές ήταν ο Μόσχος Καντής με χρόνο 2.06.51 και τον ακολούθησε ο Χρήστος Γαρέφης, ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας αποκλειστικά για τον αγώνα με 2.09.42, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε Ντάνιελ Άνταμς Ρέι με 2.11.38.

Η CODE 2.1 ήταν οι πρώτη ομάδα σκυταλοδρομίας που τερμάτισε, αποτελούμενη από τη Μαρία Ντόβελλου στην κολύμβηση, τον Αντώνη Κολιάδη στην ποδηλασία και το Δημήτρη Τσώκο στο τρέξιμο έχοντας συνολικό χρόνο 2.14.18.

Στη Ρόδο βρέθηκε επίσης για να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση και η Νάντια Συναντζάκη από την Κρήτη και ήταν η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια από άποψη επίδοσης, αφού διένυσε τις αποστάσεις σε 2.20.16.

Το «Ocean Lava Rhodes» έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Δήμου Ρόδου, όπως επίσης της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας βοήθησαν στο να γίνει ο αγώνας με τις χορηγίες τους. Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί κι άλλοι αγώνες τριάθλου από τον Απόλλωνα Ρόδου και την «Ocean Lava» σε διάφορες παραλλαγές αποστάσεων εντός κι εκτός της πόλεως της Ρόδου.