Να κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν του 2017

Να κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν του 2017

Να κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν του 2017

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Επισημάνθηκε η ανάγκη για «επιθετική» προβολή της Ρόδου

Η ανάγκη μίας πιο «επιθετικής» πολιτικής προβολής της Ρόδου για την επόμενη σεζόν, αναδείχθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, κατά την οποία ήταν εμφανής ο προβληματισμός για την επόμενη σεζόν για την οποία, όπως ειπώθηκε, καλό είναι…να κρατάμε μικρό καλάθι.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού η οποία είχε, κυρίως, ενημερωτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρό της, Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, έγινε μία καταγραφή των εκθέσεων στις οποίες μετείχε ο Δήμος το 2016, ξεκινώντας από διάφορες θεματικές καθώς και άλλες εκθέσεις.

Κατά τη συνεδρίαση, επεσήμαναν ότι, φέτος, το 2016 που ακόμη δεν έχει κλείσει, σε όλες αυτές τις εκθέσεις η Ρόδος μετείχε είτε μέσω της Διεύθυνσης τουρισμού του Δήμου είτε με κάποιους άλλους φορείς, μια και ο ΠΡΟΤΟΥΡ μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει έγκριση για χρηματοδότηση.

Υπάρχει, βέβαια, και συγκεκριμένο πρόγραμμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και εκθέσεων και δράσεων μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ για το οποίο βρίσκονται σε αναμονή για την έγκριση. Επίσης, έχουν ήδη γίνει κάποιες επαφές και θα συνεχίσουν την παρουσία της Ρόδου και στο Λονδίνο και σε άλλες εκθέσεις όπως στην Πολωνία, τη Σουηδία αλλά και σ’ αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που είναι οι βασικές εκθέσεις τουρισμού στη χώρα και θα γίνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Δήλωσε για τη χθεσινή συνεδρίαση η κα Χατζηλαζάρου:
«Όλοι οι φορείς εστιάσαμε στο θέμα της συνεργασίας και της συνέργιας προκειμένου να μπούμε σε μία νέα δυναμική στον τουρισμό και, με το σκεπτικό και την προοπτική αυτή, καταθέσαμε ένα πρώτο πρόγραμμα εκθέσεων πριν ακόμα ανακοινωθούν και από την Περιφέρεια και από τον ΕΟΤ, και δηλώσαμε κάποιες θεματικές ομάδες εργασίας οι οποίες θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν άμεσα σε άμεσες ενέργειες, στοχευμένες, είτε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκαν στον μαθητικό τουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό, τον αθλητικό, τον συνεδριακό, τον γαστρονομικό αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό λόγω και της διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, και αφού καθόρισαν τα επίπεδα στα οποία θα δουλέψουν σε μία επόμενη Επιτροπή, αφού πάρουν και όλες τις απόψεις των φορέων, θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες που θα έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την εξωστρέφεια αλλά και την ουσιαστική παρουσία της Ρόδου σε εκθέσεις και σε δράσεις σ’ όλο τον κόσμο. Πάντως, στη χθεσινή σύσκεψη εκφράστηκε και ένας προβληματισμός, τόσο για το χειμερινό τουρισμό όσο και για την πορεία της επόμενης σεζόν.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Ματσίγγος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αρκεί που έβαλε πτήσεις η TUI το Νοέμβριο από τη στιγμή που τα λεωφορεία σταματούν πιο νωρίς τα δρομολόγιά τους και η Παλιά Πόλη νεκρώνει και τόνισε ότι πρέπει να γίνει μία σύσκεψη γι’ αυτό. Μάλιστα, είπε ότι δεν έχει νόημα να λέμε για χειμερινό τουρισμό αλλά καλύτερα να γίνεται μία συζήτηση για επιμήκυνση της σεζόν.

Αναφερόμενος απολογιστικά στη σεζόν που και επίσημα τελείωσε χθες, 31 Οκτωβρίου, ο κ. Ματσίγγος είπε ότι φέτος θα σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αφίξεων. Για την επόμενη σεζόν είπε ότι προτείνουν να γίνει μία πολύ καλή προβολή, κρατώντας…μικρό καλάθι όμως. Όπως εξήγησε, οι αεροπορικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες, τη στιγμή που η Τουρκία αρχίζει, δειλά-δειλά, να ανακάμπτει.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στους Άγγλους, είπε ότι το ψυχολογικό του Brexit θα τους επηρεάσει ενώ εξακολουθούν να αποτελούν τη νούμερο ένα αγορά για τη Ρόδο. Παράλληλα, στην κρουαζιέρα αναμένεται μείωση της τάξεως του 30%. Σχετικά με το all-inclusive  είπε ότι δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες δράσεις.

Τέλος, η κα Χατζηλαζάρου εξέφρασε την αγανάκτησή της λέγοντας ότι δεν μπορεί η Σαντορίνη να στηρίζει το δωδεκάμηνο και να έχει 170 ξενοδοχεία ανοιχτά και η Ρόδος να μη μπορεί!

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό