Στο εδώλιο για πλαστά χαρτονομίσματα ένας 50χρονος και ενας 49χρονος

Ένας  50χρονος Ροδίτης και ένας 49χρονος Σενεγαλέζος θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου την επόμενη εβδομάδα, κατηγορούμενοι για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012 με αφορμή την κατάθεση δύο πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ το καθένα, που είχε κάνει σε τράπεζα του νησιού μας ο 50χρονος Ροδίτης.

Πιο συγκεκριμένα η κατάθεση έγινε στις 20 Ιουλίου και άμεσα ο υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε την πλαστότητα των 50ευρων αφού είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό, και ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά στην επιχείρηση του 50χρονου, ο οποίος και παρέδωσε στους αστυνομικούς 71 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 4 των 20 ευρώ ένα των 10 ευρώ και άλλα 8 των 50 ευρώ, τα οποία ανά τέσσερα είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος κατ’ εξακολούθηση και ιδιαιτέρα ελαφρά περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος με τις οποίες παραπέμφθηκαν σε δίκη.