«Κοντζές και Διωματάρης» από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε η κρητική κωμωδία «Κοντζές και Διωματάρης» που παρουσίασε φέτος, τον Ιούνιο που πέρασε, η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Η επανάληψη των παραστάσεων πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα πολλών θεατών οι οποίοι δεν κατάφεραν να δουν το θεατρικό έργο με αφορμή τη μεγάλη προσέλευση που υπήρξε στην αρχική παρουσίαση.

Η κωμωδία «Κοντζές και Διωματάρης», περιλαμβάνει πολλά στοιχεία παρωδίας και προκαλεί στο θεατή πλούσιο και πηγαίο γέλιο. Στο  συγκεκριμένο έργο, με το οποίο σφραγίζεται η 27χρονη πορεία της Θεατρική Ομάδας, τα μέλη της ομάδας αποδίδουν απολαυστικά τους ρόλους οι οποίοι δημιουργούν κλίμα ευφορίας στο θεατή από τα πρώτα λεπτά της παράστασης.

Το θεατρικό έργο, το οποίο στηρίζεται στο υπονοούμενο που ανθούσε στην κρητική κοινωνία, είναι «βάλσαμο» για τις ψυχές των ανθρώπων, τις δύσκολες μέρες που περνάμε, σχολίασαν πολλοί θεατές στο τέλος των αρχικών παραστάσεων.

Η σκηνοθετική φροντίδα ανήκει στο σκηνοθέτη της ομάδας Γιάννη Φλώρο, που στο έργο αυτό έχει δώσει ένα «ρεσιτάλ» ευρηματικότητας στην προσέγγιση και απόδοση των ρόλων από τα μέλη της ομάδας.

Τα σκηνικά είναι του Σταμάτη Κούρου, η αφίσα της Εύης Κοτανίδου ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο π. Εμμ. Σκλιβάκης.

Οι πολύ ιδιαίτεροι ρόλοι της κωμωδίας αυτής ενσαρκώνονται από τα μέλη: Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Νίκο Κουρουπάκη, Ευγενία Στεφανάκη, Μανώλη Τσιρακάκη, Αντ. Ευ. Ξεπαπαδάκη, Μανώλη Καλογεράκη, Μάριο Καλογεράκη, Νικηφόρο Στρατήγη, Στέλιο Μοσχονά και τους Γιώργο Ψαρολογάκη και Γιάννη Νιωτάκη σε ένα ξεχωριστό και πολύ απολαυστικό δίδυμο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2016 στις οκτώ το βράδυ.