Επαύθη ο Χ. Πλάτσης από υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ

Επαύθη με ...συνοπτικές διαδικασίες ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Πλάτσης!

Η παύση έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη, παρά το γεγονός ότι η θητεία του κ. Πλάτση έληγε σε τρεις μήνες (προφανώς δεν μπορούσε να περιμένει ο κ. υπουργός).

Ο κ. Πλάτσης, βρισκόταν στην συγκεκριμένη θέση για αρκετά χρόνια (συνεργάστηκε με 7 υπουργούς όλων των κομμάτων) και η “καρατόμησή” του αφήνει εκτός των άλλων την περιοχή χωρίς εκπρόσωπο στην ΥΠΕ.
Ο κ. Πλάστης, με επιστολή που έστειλε χθες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζει την δυσαρέσκειά του.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
“Κύριε Υπουργέ,
Μου γνωστοποιήθηκε  από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας το έγγραφο παύσης μου από τα καθήκοντά μου ως Υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και το διορισμό νέου Υποδιοικητή του κ. Αντύπα Γεωργίου (σχετ. υπ΄αριθμ. πρωτ. Α2β/Γ.Π. οικ.: 80227/26-10-2015 Απόφασή σας).

Διερωτώμαι ποιοί είναι οι λόγοι της παύσης μου, δεδομένου ότι η θητεία μου λήγει εντός τριών (3) μηνών και θα μπορούσατε αιτιολογημένα να μην την ανανεώσετε.
Διορίστηκα για πρώτη φορά με βάση τα προσόντα μου και την σειρά μορίων που είχα στην διακήρυξη του opengov.

Κατά την διάρκεια της Υπηρεσίας μου ως Υποδιοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου μόνο ευχαριστίες και επαίνους έχω ακούσει από τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και ιδιαίτερα από τον κ. Κουρουμπλή , ο οποίος είναι ο τελευταίος που με διόρισε στην θέση αυτή κρίνοντάς με, με μόνο και αποκλειστικό κριτήριο τις επιδόσεις μου και την απόδοσή μου η οποία δεν είχε καμία σχέση με αυτό που λέγεται «πολιτική συμπεριφορά».

Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ι. Πλάτσης
Υποδιοικητής
2η Υγειονομική Περιφέρεια”