Ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων στην Κάσο για στειρώσεις και εμβολιασμούς

Ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων στην Κάσο για στειρώσεις και εμβολιασμούς

Ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων στην Κάσο για στειρώσεις και εμβολιασμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Το τετραήμερο 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου Έλληνες εθελοντές Κτηνίατροι, μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιατρων Ελλάδος, βρέθηκαν στην ακριτική Κάσο, όπου σε συνεργασία με την τοπική Φιλοζωική οργάνωση στείρωσαν, εμβολίασαν και τοποθέτησαν microchip σε σαράντα αδέσποτους σκύλους και γάτες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «εξέτασαν άρρωστα ζώα και έδωσαν κτηνιατρικές οδηγίες στους κατοίκους του νησιού. Η Κάσος είναι από τα πολλά νησιά της άγονης γραμμής στα οποία δεν υπάρχει Κτηνίατρος. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πατρινός Κτηνίατρος Αλέξανδρος Βανταράκης. Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται "πληγή" και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων».

Πηγή: patrasevents.gr

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Κάσου την 1η Ιουνίου στην Αθήνα

Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Με παρέμβασή μας καταφέραμε να έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο “κοντοτάξιδο”»

Συνέδριο με 70 εισηγητές στην Κάσο με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο