Αναμένεται  η έγκριση για  τα υδατοδρόμια

Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα περιμένει η περιφερειακή αρχή την έγκριση του υπουργείου ναυτιλίας στις προγραμματικές συμβάσεις για το δίκτυο των υδατοδρομίων στα νησιά.

Αυτό έκανε γνωστό χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος τις δύο τελευταίες μέρες καταβάλλει συνεχώς προσπάθεια ώστε το υπουργείο να δώσει την πολυπόθητη έγκριση.

Πάντως ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε χτες να επισημάνει τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται σε αυτό το κομμάτι του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η περιφέρεια ασχολείται με το θέμα επί ένα χρόνο τώρα.

«Tις τελευταίες δύο μέρες βρίσκομαι σε επαφή με το υπουργείο ναυτιλίας για την έγκριση όλων των προγραμματικών συμβάσεων που ψηφίσαμε ως περιφερειακό συμβούλιο για τα υδατοδρόμια, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία χρειάζεται και η έγκριση των υπηρεσιών του.

Η πληροφορία που έχω είναι ότι ή την Παρασκευή ή τη Δευτέρα θα έχουμε την έγκριση για όλες τις προγραμματικές συμβάσεις για όλα τα υδατοδρόμια.

Έναν ολόκληρο χρόνο κάναμε μία δουλειά αλλά η γραφειοκρατία του αποφασιστικού κομματιού έχει σχεδόν εξαντλήσει την περισσότερη ενέργειά μας.

Μας έχει εξαντλήσει και σε επίπεδο υπομονής. Δε μπορεί ένα χρόνο τώρα να ασχολούμαστε με τη… χαρτούρα των αποφάσεων. Η δουλειά έχει γίνει και δε μπορεί το κομμάτι νομιμοποίησης της λήψης της απόφασης να κρατά περισσότερο από την εκτέλεση του έργου» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος στους δημοσιογράφους.