Τον Μάρτιο στις αίθουσες η ταινία «Swing Away» που γυρίστηκε στη Ρόδο (βίντεο)

Τον Μάρτιο στις αίθουσες η ταινία «Swing Away» που γυρίστηκε στη Ρόδο (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1983 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στους Ελληνες που διαμένουν στις ΗΠΑ να στηρίξουν την ελληνοαμερικανική παραγωγή «Swing Away» (μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Ρόδο) όταν βγει στους κινηματογράφους τον προσεχή Μάρτιο, απηύθυναν παραγωγοί και πρωταγωνιστές στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΜΜΕ την Τετάρτη το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τους παραγωγούς Τζορτζ Στεφανόπουλο, Πολ Ρόμπερτ Λίνγκας και Τομ Χιώτη, και τους δυο βασικούς Ελληνες πρωταγωνιστές της ταινίας, Ρένο Χαραλαμπίδη και Μάνο Γαβρά.

«Εγώ πιστεύω ότι η ταινία αυτή θα αγγίξει όχι μόνο τους Ελληνες ομογενείς, αλλά και άλλες μειονότητες, που θα δουν πολλά κοινά στοιχεία και θα ταυτιστούν. Κάτι άλλωστε που είχε συμβεί και στο ‘My big fat Greek Wedding’», ανέφερε ο Μάνος Γαβράς, ενώ ο Τζορτζ Στεφανόπουλος εστίασε στο γεγονός ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

«Εξετάσαμε πολλές τοποθεσίες με γήπεδα γκολφ μέχρι να καταλήξουμε στη Ρόδο. Θα μπορούσα, για πιο εύκολα, να κάνω το γύρισμα σε χώρες όπως η Τουρκία ή ακόμη και το Πουέρτο Ρίκο, αλλά ήθελα να γίνει στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος.

Διακρίνονται: Πωλ Ρόμπερτ Λίνγκας, Τζορτζ Ηλίας Στεφανόπουλος, Σταμάτιος Τομ Χιώτης, Σία Τριανταφύλλου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μάνος Γαυράς, Γρηγορία Καματερού. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Πρόκειται για μια φιλόδοξη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, με το καστ να περιλαμβάνει ένα «κράμα» σημαντικών Ελλήνων και Αμερικανών ηθοποιών, αφού πρωταγωνιστούν επίσης η γνωστή από την κινηματογραφική επιτυχία «American Pie» Σάνον Ελίζαμπεθ και ο επί χρόνια παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού «Family Feud», Τζον Ο’ Χάρλεϊ.

«Μια ενενηντάλεπτη διαφήμιση στην Ελλάδα»

Η ταινία συνδυάζει την Ελλάδα με το γκολφ και την Ομογένεια των νεότερων γενεών με τον τόπο καταγωγής της, εστιάζοντας σε μια Ελληνοαμερικανίδα πρωταθλήτρια (Σάνον Ελίζαμπεθ), η οποία θα αναζητήσει καταφύγιο στο χωριό του παππού και της γιαγιάς της, όταν θα υποστεί μια ταπεινωτική αποτυχία.

Εκεί, θα γνωρίσει ένα μικρό κορίτσι με έφεση στο άθλημα, το οποίο και θα αναλάβει να προπονήσει. Εν μέσω όλων, θα βρεθεί και στην «πρώτη γραμμή» όταν ένας κυνικός Αμερικανός επενδυτής θα επιχειρήσει με σκληρούς όρους να κάνει δικές του τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Οταν ήμασταν στη Σαβάνα, μού έκανε εντύπωση ότι οι θεατές ασχολήθηκαν περισσότερο με το μαγευτικό τοπίο παρά με τις υποκριτικές επιδόσεις μας. Αλλά αυτό είναι κάτι που μας άρεσε πολύ», σχολίασε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, για να σημειώσει πως «δεν είναι μια ταινία που κολακεύει την Ελλάδα, αφού απλώς παρουσιάζει αυτό που είναι: ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο Μάνος Γαβράς χαρακτήρισε την ταινία «μια ενενηντάλεπτη διαφήμιση για την Ελλάδα».

Πάντως, συντελεστές και πρωταγωνιστές συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ζημιωθεί τα μέγιστα από τη δύσκαμπτη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος, που αποθαρρύνουν μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες για την πραγματοποίηση γυρισμάτων εκεί, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ακόμη και σκηνές που υποτίθεται ότι λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, γυρίζονται σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

Σε ερώτηση του «Ε.Κ.», ο Τζορτζ Στεφανόπουλος ανέφερε πως το σενάριο δεν έχει σχέση με πραγματικά περιστατικά, αν και τόνισε πως επηρεάστηκε από το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά 7 έως 9 ετών τα οποία προπονούνται και μαθαίνουν τα μυστικά του γκολφ.

«Θεωρώ ότι μέσα από τον ρόλο της μικρής θα δημιουργήσουμε ένα πρότυπο με το οποίο θα ταυτιστούν τα παιδιά αυτών των ηλικιών», κατέληξε ο κ. Στεφανόπουλος, αναφερόμενος στον ρόλο που υποδύεται η μικρή Βικτώρια Μίλερ, η οποία είναι γεννημένη στην Πάτρα.

Το σενάριο και ο… Μάικ Αγγελιάδης

Ασφαλώς, η τοποθεσία της Αφάντου αλλά και η ιστορία με τον Αμερικανό επιχειρηματία, μοιραία προκαλεί συνειρμούς με πραγματικά γεγονότα και την απόπειρα επένδυσης του Ελληνοαμερικανού Μάικ Αγγελιάδη στην ίδια περιοχή.

Οπως ξεκαθάρισε όμως ο Τζορτζ Στεφανόπουλος όχι μόνο δεν υπήρξε έμπνευση από την περίπτωση του κ. Αγγελιάδη, αλλά, επιπλέον, ο ίδιος ο επιχειρηματίας είναι μεταξύ των χρηματοδοτών της ταινίας!

«Ο κ. Αγγελιάδης μάς έλεγε αστειευόμενος πως ελπίζει ότι οι θεατές να μην τον ταυτίσουν με αυτόν τον άνθρωπο», σχολίασε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, ενώ ο συμπαραγωγός Τομ Χιώτης ξεκαθάρισε πως «η υπόθεση Αφάντου είναι καθαρή σύμπτωση».

Το «Swing Away» συμμετείχε στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, σε αμερικανικά σε Πόρτλαντ και Σαβάνα, ενώ απέσπασε τρία βραβεία στο 7ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Γέφυρες» στο Ναύπλιο.

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πηγή: ekirikas.com

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης