Εκδόθηκαν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής

Αποφασισμένη είναι η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε έξωση για όσους μισθωτές δημοτικών καταστημάτων της Nέας αγοράς δε συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις που πήρε το δημοτικό συμβούλιο.

Ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 33 μισθωτές θα πάρουν στα χέρια τους τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, που υπέγραψε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος προχτές το βράδυ.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου δόθηκε η δυνατότητα σε όσους τα συμβόλαια είχαν λήξει να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πάρουν τριετή παράταση των μισθωτηρίων τους.

Δυστυχώς πολλοί δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς όπως τόνισε τα χρέη τους συνολικά ανέρχονταν σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ.
Κάθε ένας από τους μισθωτές χρωστούσε στο δήμο ποσά άνω των 40.000 ευρώ τα οποία με τις προσαυξήσεις είχαν φτάσει συνολικά τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

«Σε αυτό το θέμα, δε χωρούν συναισθηματισμοί , συγγένειες, γνωριμίες και φιλίες, πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθωτές όταν θα πάρουν στα χέρια τους τα πρωτόκολλα μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να καταθέσουν προσφυγή για αναστολή της αποβολής ή παράταση της μίσθωσης του καταστήματος, αν και όπως τόνισε ο δήμαρχος θα ήταν αδιανόητο να περιμένουν μία τέτοια απόφαση όταν έχουν διαμορφωθεί τέτοια χρέη. Σημειώνεται ότι η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους μισθωτές έχουν χρέη κάτω των 40.000 ευρώ.