Τους λαμπτήρες φωτισμού θα αντικαταστήσει ο δήμος Ρόδου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της περιφέρειας να προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο νησί της Ρόδου, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι και ο δήμος προχωρά σε ένα εξίσου σημαντικό έργο που έχει άμεση σχέση.

Ειδικότερα ενημερώνοντας την κοινή γνώμη ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του Οκτώβρη πραγματοποιείται μία καταγραφή όλων των λαμπτήρων φωτισμού προκειμένου να αντικατασταθούν. Ήδη η καταγραφή ολοκληρώθηκε για την πόλη της Ρόδου, τα Αφάντου, τον Αρχάγγελο, όπως είπε ενώ στο τέλος του Νοέμβρη θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου.

Η αντικατάσταση θα γίνεται σταδιακά και σε βάθος δεκαετίας σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, ενώ θα τοποθετηθούν λάμπες οικονομίας που θα εξασφαλίσουν μεγάλη οικονομία.
Σε ό,τι αφορά άλλα θέματα ο δήμαρχος στο πλαίσιο ενημέρωσης έκανε γνωστά και τα εξής:
- Ξεκίνησε η εργολαβία αντικατάστασης των κατεστραμμένων κυβόλιθων και των μπαλωμάτων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στην Ιερού Λόχου, στη Γρηγορίου Λαμπράκη και στην πλατεία Κύπρου
- Ξεκινά σύντομα και η εργολαβία στη διεύθυνση τουρισμού του δήμου Ρόδου δίπλα στο Ήχος και Φως και στο κτίριο της Καβαρινού τόσο στον παιδικό σταθμό όσο και στα γραφεία της πρόνοιας
- Στις 8 ή 15 Νοεμβρίου περνά από το ΚΑΣ η μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα του πεζόδρομου από το λιμάνι μέχρι τα σφαγεία, έργο που θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια

Τέλος αναφερόμενος στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε με τη διενέργεια διαγωνισμών πανελλαδικά και η οποία αναγκάζει το δήμο να καθυστερήσει τη διαδικασία για το διαγωνισμό καθαριότητας, ο δήμαρχος τόνισε ότι αναγκαστικά θα πρέπει ο δήμος να περιμένει τη φόρμα διενέργειας διαγωνισμών για να προχωρήσει.

Παρεμπιπτόντως ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας ανανέωσε τις συμβάσεις των 92 έκτακτων που απασχολούνταν στην καθαριότητα χωρίς όμως να λάβει υπόψη του ότι ο δήμος δεν έχει τους πόρους για να καλύψει τη μισθοδοσία τους.
Μάλιστα επ΄αυτού ο κ. Χατζηδιάκος αναρωτήθηκε αν θα πρέπει να γίνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών ώστε να εξασφαλιστούν τα χρήματα αυτά.