Σε δίκη παραπέμπεται 28χρονη κατηγορούμενη για σωματεμπορία

Σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 28χρονη από την Μολδαβία κατηγορούμενοι για σωματεμπορία – μαστροπεία μετά από καταγγελία που έκανε η 32χρονη αδελφή της κατηγορουμένης!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον περασμένο Μάιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και κατάφεραν να εντοπίσουν τον «κρυφό» οίκο ανοχής που λειτουργούσε στο επάνω μέρος νυκτερινού καταστήματος στο Φαληράκι.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σωματεμπορία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση από κοινού, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση.

Μετά τις απολογίες τους τόσο η Μολδαβή όσο και ο Αλβανός κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα παραμείνουν έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους από το αρμόδιο δικαστήριο, όπως αποφάσισε με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι η κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

Οι συλλήψεις
Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημα.

Η «έφοδος» των αστυνομικών στο κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης των κατηγορούμενων έγινε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το βράδυ, όπου και εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με κρυφή πρόσβαση, που χρησιμοποιούνταν ως σημείο ερωτικών συνευρέσεων εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Ο χώρος αυτός βρισκόταν στο επάνω μέρος του καταστήματος και υπήρχε μικρή σκάλα για την μετάβαση των εργαζομένων και των «πελατών» εκεί.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι διαχειριστές του καταστήματος εξωθούσαν στην πορνεία δύο υπαλλήλους-σερβιτόρες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής την οποία διαμοιράζονταν.

Οι τιμές των χρημάτων που κατέβαλλαν οι «πελάτες» κυμαίνονταν από 100 – 150 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούμενοι φέρονται το χρονικό διάστημα Απρίλιο και Μάιο του 2016 ότι προήγαγαν και εξωθούσαν στην πορνεία μία ανήλικη Ρουμάνα ηλικίας 17 ετών.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 36χρονος εξανάγκαζε, με τη χρήση σωματικής βίας, 32χρονη αλλοδαπή από τη Μολδαβία να εκδίδεται με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Μάλιστα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική ράβδος (γκλοπ) με την οποία ο δράστης προκαλούσε σωματικές βλάβες στην 32χρονη.

Σημειώνεται ότι, ο 36χρονος Αλβανός είχε κατηγορηθεί το 2015 για παρόμοια υπόθεση, λειτουργώντας το ίδιο κατάστημα.

Απολογούμενος ο 36χρονος Αλβανός είχε ισχυριστεί ότι ουδεμία σχέση έχει με την επιχείρηση και πως απλώς ορισμένες φορές μετέβαινε εκεί για να βοηθήσει, και πρόσθεσε πως δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος.

Σε ότι αφορά την 28χρονη και αυτή από την πλευρά της, είχε δηλώσει ότι είχε αναλάβει λίγο καιρό πριν την διαχείριση του καταστήματος και πως καμία υπόσταση δεν έχουν τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος της από την ίδια της την αδελφή.

Η αλλοδαπή είχε προσθέσει πως ήδη η καταγγέλλουσα βρισκόταν στο νησί μας τρεις μήνες και πως έληγε η βίζα της και θα έπρεπε να επιστρέψει στη χώρα της. Επίσης η 28χρονη τόνισε πως βρίσκεται αρκετά χρόνια στην χώρα μας, είναι παντρεμένη στη Ρόδο με Έλληνα  από το 2008 και έγκυος στον 8ο μήνα.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνοι γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση και των δύο αλλοδαπών, στέλνοντας τους στις φυλακές.