Με πολιτικό όρκο ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού ο Ν. Σαντορινιός

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (04/11/2016).

Μόλις δέκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο. Αντίθετα 22 ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, μεταξύ των οποίων και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συγκεκριμένα, στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά.

 

 

Τους δέκα βουλευτές όρκισε ο Μητροπολίτης Μεθώνης, Κλήμης.

Να σημειωθεί ότι όσοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκια ή τίτλους υπουργείων δεν μετείχαν στην ορκωμοσία.

 

 

Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού

Πιθανότατα, αύριο, Κυριακή (06/11/2016) θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η ώρα συνεδρίασης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

 

 

Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (07/11/2016), προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία.

Το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr