Πάνω από 12.000 στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Πάνω από 12.000 στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Πάνω από 12.000 στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 766 ΦΟΡΕΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην φετινή εκδήλωση «Η Ρόδος για τη ζωή»

Περισσότεροι απο 12.000 συμπολίτες μας έδωσαν για μια ακόμη φορά "το παρών" στην εκδήλωση-θεσμό για το νησί μας "Η Ρόδος για τη Ζωή" που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, σπάζοντας εκ νέου κάθε ρεκόρ!

Οι πωλήσεις των μπλουζών έφτασαν τις 12.200 έναντι περίπου 10.000 της περασμένης χρονιάς, ο στόχος που αυτή τη φορά ήταν να αναβαθμιστεί το ακτινολογικό μηχάνημα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επετεύχθη και πάλι! Χιλιάδες συντοπίτες μας, άφησαν τους καναπέδες τους, τις καφετέριες, τις δουλειές τους και ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό.

Το δημαρχείο, η Τάφρος, η Παλιά Πόλη, "πλημμύρισε" με το κόκκινο χρώμα των μπλουζών και όλη η κοινωνία της Ρόδου έγινε "μια γροθιά" για έναν κοινό σκοπό. Περισσότερες από τρεισήμισι ώρες διήρκησε η "λαοθάλασσα" που ξεκίνησε απο το δημαρχείο της Ρόδου, και, πραγματοποιώντας μια υπέροχη διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων μέσα απο την Τάφρο της Παλιάς Πόλης, επέστρεψε πίσω στο δημαρχείο.

Η εκδήλωση- θεσμός που ξεκίνησε να πραγματοποιείται πριν απο επτά χρόνια, κατάφερε μέσα στα πρώτα κιόλας χρόνια, να αγαπηθεί και να "αγκαλιαστεί" από όλο το νησί, που πάντοτε τη συγκεκριμένη ημέρα δίνει "το παρών".

Μέχρι στιγμής, όλοι οι στόχοι (ψηφιακό δερματοσκόπιο, υστεροσκόπιο, κολονοσκόπιο, ρινολαρυγγοσκόπιο, υπερηχοτομογράφος) έχουν επιτευχθεί, με τη βοήθεια μάλιστα δεκάδων εθελοντών που βοηθούν στην πώληση των μπλουζών, σχεδόν ένα μήνα πριν απο την εκδήλωση.

Μάλιστα για τη φετινή χρονιά θα πρέπει να σημειωθεί οτι υπήρχαν περίπτερα που πωλούσαν μπλουζάκια και στα χωριά Αφάντου, Κρεμαστή και Έμπωνα, ενώ πολύτιμη είναι η συμμετοχή σχολείων που κάθε χρόνο αυξάνονται και περισσότερο, ενώ δεκάδες σύλλογοι και ιδιώτες βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν αυτή τη διοργάνωση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως παρότι την Κυριακή ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, δεκάδες ήταν οι καταστηματάρχες που επέλεξαν να κλείσουν τα καταστήματα τους τις ώρες της εκδήλωσης προκειμένου να συμμετάσχουν στο περπάτημα! Αντίστοιχα σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι καφετεριών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο, φορώντας δηλαδή τις μπλούζες της εκδήλωσης εν ώρα εργασίας.

Η ώρα προσέλευσης του κόσμου ήταν στις 10 το πρωί της Κυριακής, με τον γυμναστή κ. Στέργο Κουπάδη να δίνει όπως κάθε χρόνο το ρυθμό για το ζέσταμα, ενώ οι παρουσιαστές ήταν και για τη φετινή χρονιά οι κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Κώστας Σαμιωτάκης. Στην προθέρμανση βοήθησαν και οι 7000 watt , οι όποιοι μάλιστα αφιέρωσαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Πάμε» στην εκδήλωση " Η Ρόδος για τη Ζωή" ούτως ώστε να αποτελέσει το μουσικό της σήμα.

Έτσι λοιπόν, λίγο μετά τις 11, δόθηκε η εκκίνηση για τους δεκάδες δρομείς, και αμέσως μετά ακολούθησαν οι χιλιάδες συμπολίτες μας που περπάτησαν. Με σύμμαχό τους τον καιρό για μια ακόμη χρονιά, μικροί και μεγάλοι, παρέες, οικογένειες, ομάδες αλλά και εθελοντικές οργανώσεις ενώθηκαν για έναν σκοπό, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη πορεία της εκδήλωσης.

Για μια ακόμη χρονιά, δεκάδες ήταν και εκείνοι που τοποθέτησαν ένα συγκινητικό μήνυμα στο πίσω μέρος της μπλούζας τους όπως π.χ. "τον μπαμπά μου", "τον θείο μου και όσους ηττήθηκαν", "όσους θα ήθελαν να είναι εδώ" "εσένα που δεν τα κατάφερες" κ.λπ., φορτίζοντας την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη