Ελ. Κουντουρά: Το Brexit δεν θα μειώσει τα ταξίδια των Βρετανών στην Ελλάδα το 2017

H βρετανική αγορά θα παραμείνει ανθεκτική και ανεπηρέαστη από το Brexit και την πτώση της λίρας, ως προς την πρόθεση διακοπών στην Ελλάδα το 2017, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, όπως μεταδίδει το ttgmedia.com.

 

Προφανώς, η Ελλάδα είναι ευάλωτη στο ζήτημα πτώσης της λίρας έναντι του ευρώ, όμως εφόσον είναι ένας προορισμός με πολύ καλό value, δεν περιμένουμε ότι θα αποτελέσει εμπόδιο, τόνισε η υπουργός.

Η αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις από τη Βρετανία από εταιρίες όπως η Ryanair, η Jet2.com, η Thomas Cook Airlines, η British Airways και η Norwegian, δίνει τη δυνατότητα για ευρύτερη προσέλκυση ταξιδιωτών σε προορισμούς όπως η Θάσος, τα Χανιά και η Καλαμάτα.

Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα, η υπουργός εξήγησε ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση διεθνών αφίξεων άνω του +22% μετά και την έναρξη πτήσεων της British Airways αυτό το καλοκαίρι καθώς και τη διεξαγωγή της Travel Convention τον περασμένο Οκτώβριο.

Στόχος της φετινής χρονιάς για την Ελλάδα, αναφέρει το ttgmedia, είναι επίσης η αναβάθμιση του προφίλ της ως προορισμού φιλικού σε επισκέπτες από την κοινότητα LGBT, με την οργάνωση του πρώτου εξειδικευμένου media trip.

Γίνεται αναφορά στη συνεργασία του ΕΟΤ με την πλατφόρμα γκέι διακοπών, Destsetters, σε μια καμπάνια για την προώθηση 200 ελληνικών ξενοδοχείων στο διεθνές κοινό των ταξιδιωτών LGBT.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, το Destsetters χαρακτήρισε την Ελλάδα ως έναν από τους «πιο καυτούς» προορισμούς διακοπών για ταξιδιώτες LGBT, ενώ ο Οργανισμός θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την πλατφόρμα και μέσα στο 2017.