Πολύς κόσμος για προσκύνημα στον Πανορμίτη

Το αδιαχώρητο επικράτησε το σαββατοκύριακο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη με αρκετούς πιστούς να μην μπορούν να ταξιδέψουν καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί!

Πολύς κόσμος βρίσκεται και σήμερα στο νησί, για προσκήνυμα ενώ μάλιστα με ελικόπτερο κατέφθασαν πριν απο λίγο ο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός.

Η προσέλευση των προσκυνητών ξεκίνησε φέτος, όπως κάθε χρόνο από την προηγούμενη εβδομάδα και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, η ζήτηση για ένα εισιτήριο προς τον Πανορμίτη ή τη Σύμη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ωστόσο η μείωση των δρομολογίων του πλοίου «Παναγία Σκιαδενή» της Δωδεκάνησος Sea Ways από τις αρμόδιες αρχές, προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση. Συγκεκριμένα, το πλοίο είχε προγραμματισμένα τρία δρομολόγια την ημέρα προς τη Σύμη, όμως τελικά πραγματοποιήθηκε μόνο ένα τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο και την Κυριακή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί που είχαν προετοιμαστεί για ένα ταξίδι προς τον Πανορμίτη να μείνουν αμανάτι, ενώ και τα άλλα πλοία που έκαναν αντίστοιχα δρομολόγια είχαν ήδη ξεπουλήσει όλα τα εισιτήριά τους.

Δεν ήταν λίγοι λοιπόν αυτοί που κατέβηκαν στο λιμάνι είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή προκειμένου να ταξιδέψουν για να προσκυνήσουν στον Άγιο και τελικά δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και για τη χθεσινή ή σημερινή ημέρα τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα!

Πάντως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ήταν αυτοί που με αφορμή τον καιρό που χαλάει, προέβησαν σε ακύρωση των εισιτηρίων τους δίδοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να ταξιδέψουν είτε αυθημερόν προς την Σύμη είτε μένοντας εκεί για ένα βράδυ, καθώς η επιστροφή από το νησί για σήμερα είχε εξαντληθεί!Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη προβλέπονται ενισχυμένοι άνεμοι στη θάλασσα Ρόδου έντασης έως και έξι μποφόρ, ενώ για αύριο Τετάρτη θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο φθάνοντας τα 7 μποφόρ.