Τοποθέτηση νέων κυβόλιθων σε κεντρικές οδούς και σημεία της  πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την 1η Νοεμβρίου οι εργασίες αποκατάστασης και αντικατάστασης φθαρμένων κυβόλιθων σε κεντρικά  σημεία και οδούς της πόλεως Ρόδου, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος το οποίο είχε υποστεί σημαντικές φθορές,  από τη συνεχόμενη διέλευση των οχημάτων, προς όφελος των διερχόμενων πολιτών και επισκεπτών της πόλης. 

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση πλακοστρώσεων και κυβόλιθων εντός της πόλεως Ρόδου» με συνολικό προϋπολογισμό 69,000 ευρώ. Η  χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ και επιβλέποντες μηχανικοί έχουν ορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου οι κ.κ: Αναστασία Χατζή και Μαρία Σίντου. Την σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο κο Γεώργιο Μπόκο, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος στις 4  Αυγούστου του 2016 και περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιών φθαρμένων κυβόλιθων και τσιμεντοστρώσεων  στην πόλη της Ρόδου,  επί των οδών: Ιερού λόχου, Αβέρωφ και Γαλλίας, Εθελοντών Δωδεκανήσου, Τάρπον Σπρινκς, Πλατεία Κύπρου, Γ.Λαμπράκη και Αμερικής και σε σημεία κατά υπόδειξη της υπηρεσίας. Οι κυβόλιθοι  τοποθετήθηκαν πριν από δέκα χρόνια και έκτοτε δεν έγινε καμία συντήρηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μεγάλες φθορές και να δημιουργηθούν σημεία με αυξημένη επικινδυνότητα για τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες των σημείων αυτών.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Τη Δευτέρα 7-11-2016 ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα της οδού Ιερού Λόχου και από την Τρίτη 8-11-2016  οι εργασίες θα εξελίσσονται στο δεύτερο τμήμα, καθώς ζητήθηκε από τον κο Χατζηδιάκο, να δοθεί προτεραιότητα στις οδούς από τις οποίες θα  γίνει η περιφορά του πολιούχου της Ρόδου,  Κωνσταντίνου Υδραίου, που η μνήμη του τιμάται στις 14  Νοεμβρίου.  

Τα συγκεκριμένα έργα δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, καθώς βασικός στόχος της δημοτικής Αρχής, μαζί με άλλες ενέργειες που έχει προγραμματίσει προσεχώς,   είναι η ενθάρρυνση των μετακινήσεων σ΄ ένα  φιλικό περιβάλλον για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Ανάλογες παρεμβάσεις με ασφαλτοστρώσεις,  ανακατασκευή και κατασκευή πεζοδρομίων θα ακολουθήσουν με νέες εργολαβίες και μόλις εκδοθούν οι σχετικές οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για τον τρόπο δημοπράτησης δημοτικών έργων που έχουν ανασταλεί από την αλλαγή της νομοθεσίας από τον Αύγουστο του 2016.