Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο ιατρός Νικόλαος Τρικοίλης

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το πρωί στην Θεσσαλονίκη όπου διέμενε, σε ηλικία 64 χρονών ο ιατρός Νικόλαος Τρικοίλης.


 Ο Νικόλας Τρικοίλης γέννημα-θρέμμα Καλύμνιος και με ειδικότητα στην καταδυτική-υπερβαρική ιατρική,  φανατικός δύτης , είναι ένας από τους ελάχιστους πρωτεργάτες που επανέφεραν τη σκανταλόπετρα στο προσκήνιο και απέδειξε ότι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος ελεύθερης κατάδυσης.

Μια ελληνική και πανάρχαια τεχνική ελεύθερης κατάδυσης η σκανταλόπετρα, η πέτρα των Καλύμνιων σφουγγαράδων με τη μακραίωνη ιστορία, που σήμερα «αναβιώνει» και γοητεύει τους αθλητές των υποβρύχιων σπορ σε όλον τον κόσμο.

‘Οπως χαρακτηριστικά δήλωνε πριν μερικά χρόνια στην εφημερίδα μας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» μιλώντας για την σκανταλόπετρα ο Νικόλαος Τρικοίλης έλεγε : «Η Ελλάδα και η Κάλυμνος για άλλη μία φορά και σε έναν τελείως νέο τομέα εξάγουν ιστορία, πολιτισμό και αθλητισμό».

Ο Νικόλας Τρικοίλης είχε καταφέρει με το πείσμα και την επιμονή που το διέκρινε και την αγάπη που είχε στην σκανταλόπετρα να την προωθήσει και ως αθλητικό γεγονός και να γίνει αγώνισμα αποδεκτό από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδυτικών Δραστηριοτήτων (CMAS)».

H νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του εκλιπόντος θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

 kalymnos-news.gr