Ο Μόσχος Καντής ως αθλητής και εθελοντής

Ο Μόσχος Καντής ως αθλητής και εθελοντής

Ο Μόσχος Καντής ως αθλητής και εθελοντής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1616 ΦΟΡΕΣ

Με άρθρο του στην «Ροδιακή» ο Νίκος Χατζηνικόλας, «ψυχή» του τριάθλου στη Ρόδο, περιγράφει τη σημαντική πορεία του αθλητή στον Απόλλωνα και την προσφορά του γενικότερα για την ανάπτυξη στο νησί μας

Μέσα από τους αγώνες του Απόλλωνα Ρόδου την τελευταία εξαετία πολλοί άνθρωποι στο νησί μας αποφάσισαν να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή και την καθημερινότητά τους, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε προπονήσεις για τις αποστάσεις. Βεβαίως υπήρξαν κι εκείνοι με ικανότητες σημαντικές και πορεία πρωταθλητισμού σε διοργανώσεις εντός κι εκτός Ρόδου.

Ο Μόσχος Καντής, όχι απλώς αγάπησε το τρίαθλο, αλλά πρώτευσε σε υψηλού επιπέδου αγώνες, γι’ αυτό αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων πανελληνίως. Με άρθρο του, λοιπόν, στην «ΑΡ» ο Νίκος Χατζηνικόλας, παιδίατρος και «ψυχή» του Απόλλωνα Ρόδου, εξυμνεί την προσπάθεια του αθλητή από τ’ Αφάντου και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Μέσω αυτού γίνεται γνωστό πως ο Μόχος Καντής μπορεί να έχει σημαντικές επιδόσεις αλλά προσφέρει κι εθελοντικώς για την ανάπτυξη του τριάθλου στη Ρόδο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το νησί μας με τη δουλειά μιας «παρέας» ανθρώπων είναι πια βασικός προορισμός όσων αγαπούν το άθλημα και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και διεθνείς συναντήσεις.

Το άρθρο του Νίκου Χατζηνικόλα:
Μόσχος Καντής, Ένας μεγάλος αθλητής και εθελοντής.
Είναι 6 χρόνια από τότε που γνώρισα για πρώτη φορά τον Μόσχο Καντή ένα γεροδεμένο παλικάρι από τα Αφάντου. Ήταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό. Είχαμε βγει προπόνηση ποδηλασία ανάβαση Προφήτη Ηλία. Ο Μόσχος με ένα παλιό αλουμινένιο ποδήλατο ανέβαινε την ανηφόρα και ο Κώστας Χατζηνικόλας ένας μεγάλος παλιός τριαθλητής, συνιδρυτής του συλλόγου δυσκολευόταν να τον προφτάσει. Εντυπωσιάστηκα από το νεαρό, την ημέρα εκείνη. Τη συνέχεια την ξέρετε. 1ος σε κάθε αγώνα που διοργανώσαμε. Άλλαξε το όνομα του Afandu Triathlon Challenge σε Afandu Moschos Challenge.

Το 2012 συμμετείχε στο Astroman, αγώνα τριάθλου απόστασης Half Ironman πανελλήνιας εμβέλειας και κατατάσσεται πρώτος νικητής, αφήνοντας έκπληκτους τους Αθηναίους τριαθλητές. Συμμετείχε στον Μαραθώνιο Αθήνας στην κλασσική διαδρομή και παρά τον γεροδεμένο σωματότυπό του τερματίζει σε εκπληκτικό χρόνο κάτω από 3 ώρες αφήνοντας πίσω του, τους Ροδίτες δρομείς και τερματίζοντας στους πρώτους σε πανελλήνια κατάταξη.

Τερματίζει πρώτος στο Rodos 113 Challenge όποτε συμμετείχε αφήνοντας πίσω του τον 2ο κάπου 20 λεπτά. Συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman στην Φρανκφούρτη το 2014, και τερμάτισε ανταγωνιζόμενος τους επαγγελματίες τριαθλητές με τον εξαιρετικό χρόνο κάτω από 10 ώρες σε απόσταση Ironman (3,8 Km κολύμπι, 180 Km ποδήλατο, 42,2 Km τρέξιμο).

Φέτος νίκησε στο Rodos 113 Miraluna Challenge, απόστασης Half Ironman αφήνοντας πάλι 20 λεπτά το δεύτερο και τώρα πήρε και το Ocean Lava Olympic Distance Triathlon, επάξια αγωνιζόμενος πάντα με τα χρώματα του συλλόγου του, του Απόλλωνα Ρόδου κόντρα σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές. Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Είναι ένας ταπεινός δια βίου αθλητής που δουλεύει σκληρά, όχι μόνο στο επάγγελμά του αλλά και στο χόμπι του το τρίαθλο.

Είναι ένας ταπεινός δια βίου αθλητής που από παιδάκι ξεχώριζε στους σχολικούς αγώνες, ανταγωνιζόμενος και παιδιά που ασχολούνταν και προπονούνταν στο στίβο. Στη συνέχεια δόξασε την ομάδα του στο μπάσκετ, και με τις επιδόσεις του σαν ποδοσφαιριστής στον ΑΕΡΑ Αφάντου, ανέβασε κατηγορία την ομάδα του.

Όμως αφού γνώρισε το τρίαθλο και μετείχε νικώντας στο 1ο Afandu Triathlon Challenge το 2010, αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο του σε σκληρές προπονήσεις, κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο και έφτασε να είναι ένας από τους καλύτερους τριαθλητές στην Ελλάδα και βέβαια ο καλύτερος στη Ρόδο που κάθε φορά ταπεινά δοξάζει το σύλλογο τριάθλου Απόλλων Ρόδου με τη συμμετοχή και τις επιδόσεις του σε κάθε αγώνα. Στην προσωπική του εργασία βοηθά την οικογενειακή επιχείρηση “ΚΑΝΤΗΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ”. Σκεφτείτε πόσους τόνους πλακάκια και άλλα βαριά είδη υγιεινής έχει κουβαλήσει. Βαριά χειρωνακτική εργασία από παιδί. Εκτός όμως από μεγάλος αθλητής είναι ένας μεγάλος εθελοντής και χορηγός του συλλόγου μας Απόλλωνα.

Σε κάθε αγώνα αφιλοκερδώς διαθέτει το επαγγελματικό φορτηγό της επιχείρησης του για την μεταφορά των υλικών που χρειάζονται για το στήσιμο της ζώνης αλλαγής και του αγώνα. Τόνοι από σίδερα, σωλήνες, stands ποδηλάτων, μεγάλες μοκέτες, σημαδούρες - βαρίδια για το κολύμπι, νερά - ισοτονικά, σκηνές, κώνοι, σχοινιά κλπ είναι μερικά μόνο από τα υλικά που κάθε φορά πριν τον αγώνα ο Μόσχος με τα παιδιά εθελοντές του συλλόγου μας, φορτώνει, μεταφέρει, ξεφορτώνει, στήνει και αμέσως μετά τον αγώνα με επιπλέον φορτίο το κύπελλο και το μετάλλιο του πρώτου νικητή φορτώνει ξανά στο φορτηγό, μεταφέρει και ξεφορτώνει στην αποθήκη του συλλόγου μας μέχρι τον επόμενο αγώνα.

Είναι ένας γνήσιος Έλληνας, φιλότιμος, γεροδεμένος, εργατικός, ταπεινός, σέβεται και εκτιμά τους συναθλητές του, ευ αγωνίζεται, δουλεύει σκληρά, προπονείται σκληρά, αγαπά και δοξάζει τη Ρόδο και την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Αφάντου. Τιμά κάθε φορά το σύλλογο τριάθλου Απόλλων Ρόδου. Είναι ένας σύγχρονος Απόλλωνας στην ψυχή και το σώμα.

Φίλε Μόσχο, ας είναι υπερήφανοι για σένα οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι συμπατριώτες σου, οι συναθλητές σου, ο σύλλογος Τριάθλου Απόλλων Ρόδου, η Ρόδος ολόκληρη. Είσαι ένα σπάνιο παλικάρι, αθλητή φαινόμενο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανες και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσεις να κάνεις για τη Ρόδο, το τρίαθλο και τον Απόλλωνα Ρόδου.

Ευχαριστώ που είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα, για τους νέους, τους μαθητές, τους μεγαλύτερους και τους καθοδηγείς να αφήσουν την καρέκλα, το καφενείο, τον υπολογιστή και να ασχοληθούν με το τρίαθλο.
Ο φίλος σου, συναθλητής σου γιατρός και δάσκαλος (έτσι με λέει) στο Τρίαθλο.

Νίκος Χατζηνικόλας
Παιδίατρος - Τριαθλητής»

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”