Απάντηση για το γηροκομείο της Πάολας Νεστορίδου

Απάντηση για το γηροκομείο της Πάολας Νεστορίδου

Απάντηση για το γηροκομείο της Πάολας Νεστορίδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 760 ΦΟΡΕΣ

Από το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε απάντηση του βουλευτή κ. Μ. Κόνσολα, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το χθεσινό δελτίο τύπου του Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνου Κόνσολα, μας υποχρεώνει να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:

Εκ της προηγούμενης διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., με Πρόεδρο τον κ. Σάββα Πεταλά και Αντιπρόεδρο τον κ. Μανώλη Χαραλάμπους, δρομολογήθηκαν όλες εκείνες οι ενέργειες και οι διαδικασίες που απαιτούνταν, σε αγαστή συνεργασία με τους εκτελεστές της διαθήκης της Πάολας Νεστωρίδη, προκειμένου να δημιουργηθεί στο Ίδρυμα των Κολυμπίων, σύγχρονη πτέρυγα γηροκομείου, κατά την επιθυμία της διαθέτιδας.

Η νυν διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., ολοκλήρωσε την οικονομοτεχνική και αρχιτεκτονική προμελέτη (που αφορά την μετατροπή παλαιάς πτέρυγας σε σύγχρονη), πάντα σε συνεργασία με τους εκτελεστές της διαθήκης.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανούς Φωτίου στη Ρόδο, εκτέθηκαν όλα τα στοιχεία του εγχειρήματος και εκφράστηκε ο προβληματισμός, όχι για την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του έργου, που δεν αμφισβητούνται, αλλά για τον τρόπο στελέχωσης της νέας πτέρυγας γηροκομείου, κυρίως με νοσηλευτικό προσωπικό – αφού το υφιστάμενο προσωπικό του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. επ’ ουδενί δεν επαρκεί – , σε συνδυασμό με την συνολικότερη λειτουργικότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων των Κολυμπίων, οι οποίες κατά γενική παραδοχή είναι προβληματικές, παρά τις όποιες προσπάθειες εξωραϊσμού τους.

Για τους προβληματισμούς αυτούς ενημερώθηκαν άμεσα εκ της διοικήσεώς μας, οι εκτελεστές της διαθήκης.

Επιπλέον, η κα Αν. Υπουργός, αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς και για τα οφέλη αυτού του εγχειρήματος (ικανοποίηση πληθώρας αιτημάτων για φιλοξενία στις εγκαταστάσεις μας, πιθανός εξωραϊσμός και του Χαραλάμπειου Γηροκομείου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου των Κολυμπίων), ζήτησε όλο το φάκελο, προκειμένου να εξετάσει το θέμα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και των συναρμοδίων Υπουργείων, επικουρούμενη φυσικά και από τον νυν Υφυπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, που ήταν και παρόντες στην ενημέρωση της κας Φωτίου.

Το θέμα λοιπόν της εγκρίσεως του Οργανισμού του Ιδρύματος της διαθέτιδας, που θέτει ο κ. Κόνσολας, δεν αποτελεί ουσιαστικό, αλλά διαδικαστικό πρόβλημα που θα ξεπεραστεί.

Το ουσιαστικό είναι να εξευρεθεί τρόπος στελέχωσης του νέου γηροκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό και για το σκοπό αυτό, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση της διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., με την κα Φωτίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ληφθούν και τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, προσπάθειες αρκετών ετών (από το 2013), έχουν ήδη δρομολογήσει θετικές για το εγχείρημα εξελίξεις, οι οποίες και ευελπιστούμε να τελεσφορήσουν.

Επισημαίνουμε όμως, ότι στόχος της διοίκησής μας, δεν είναι αυτό που κατά κόρον συνέβαινε στο παρελθόν, με πλείστα όσα παραδείγματα, δηλαδή να κατασκευάζονται έργα, να κόβονται κορδέλες και να τα καρπούνται – προσωρινά – κάποιοι, «κατόπιν ενεργειών» τους, χωρίς καμία πρόβλεψη για το πώς θα συντηρηθούν και πως θα λειτουργήσουν και μετά να ρημάζουν, αλλά η εξασφάλιση εξ υπαρχής, όλων εκείνων των προϋποθέσεων, που θα εξασφαλίζουν και την κατασκευή του έργου και την λειτουργία του και την βιωσιμότητα – ανταποδοτικότητά του.

Εν προκειμένω δηλαδή, να πιάσουν τα χρήματα που άφησε η Πάολα Νεστωρίδη τόπο, όπως και η ίδια επιθυμούσε (και οι εκτελεστές της διαθήκης της επίσης) και να μην ξοδευτούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ.

Για το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Απ. Μαρίνος»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο