Το σαμπουάν περιείχε χασίς και κόστισε 25 μήνες φυλάκιση

Το σαμπουάν περιείχε χασίς και κόστισε 25 μήνες φυλάκιση

Το σαμπουάν περιείχε χασίς και κόστισε 25 μήνες φυλάκιση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Επιχείρησαν να το δώσουν σε κρατούμενο

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε χθες 45χρονος Ροδίτης με τις δύο κόρες και την 42χρονη φίλη του, κατηγορούμενοι για απόπειρα εισαγωγής στα κρατητήρια της Ρόδου πριν από τέσσερα χρόνια σαμπουάν που περιείχε 33 γραμμάρια χασίς!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Ελπίδας Κυρμπάση, Σταύρου Σκάρου, Δέσποινας Ζιώγα και Παναγιώτας Καραμάριου, απάλλαξε από την κατηγορία τις δύο κόρες ηλικίας 22 και 26 ετών αντίστοιχα και έκρινε ένοχους τον 45χρονο και την 42χρονη για απλή συνέργεια σε απόπειρα εισαγωγής ως εξαρτημένα άτομα, ενώ τους αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του μη ταπεινών αιτιών και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 25 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον καθένα.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα, όταν οι δυο κόρες κατά την διάρκεια επισκεπτηρίου, προσπάθησαν να παραδώσουν στον 45χρονο κρατούμενο (πατέρα τους) ένα μπουκάλι με σαμπουάν στο οποίο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες επτά (7) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 33,6 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες προμηθεύτηκαν τις ναρκωτικές ουσίες από την 42χρονη ημεδαπή στη περιοχή Άγιος Φανούριος Ρόδου.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες και ο κρατούμενος για τον οποίο προορίζονταν τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Σημειώνεται πως ο 45χρονος κρατούνταν προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο