Αθωώθηκε 25χρονη Βουλγάρα για τα 660 γραμμάρια ηρωίνης

Αθωώθηκε 25χρονη Βουλγάρα  για τα 660 γραμμάρια ηρωίνης

Αθωώθηκε 25χρονη Βουλγάρα για τα 660 γραμμάρια ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 660 γραμμαρίων ηρωίνης στην οποία κατηγορούνταν 30χρονος Ροδίτης, η 25χρονη φίλη του από τη Βουλγαρία και 41χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία, ασχολήθηκε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε αθώα την 25χρονη καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής της στην υπόθεση, αλλά και τον 41χρονο Αλβανό καθώς τα μόνα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του ήταν οι καταθέσεις του συγκατηγορουμένου του, ενώ δεν είχε γίνει καμία έρευνα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που φερόταν να είχε με τον έλληνα συγκατηγορούμενό του.

Σε ότι αφορά τον 30χρονο Ροδίτη κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής μόνο για τα 660 γραμ. ηρωίνης, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους η οποία και δοσοποιήθηκε.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης (για τον 30χρονο και τη φίλη του) και Βάσια Παπαγεωργίου (για τον 41χρονο).

Ενώπιον του δικαστηρίου απολογούμενος ο 30χρονος Ροδίτης δήλωσε ότι είναι χρόνια εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και πως λίγους μήνες πριν την σύλληψή του για αυτή την υπόθεση είχε χάσει η σύντροφός του το παιδί τους και τότε ήταν που «κύλησε» ξανά στο «βούρκο» των ναρκωτικών. Μάλιστα όταν τον συνέλαβαν είχε ευχαριστήσει τους αστυνομικούς διότι όπως είπε αν δεν τον είχαν συλλάβει θα είχε πεθάνει!

Ο 30χρονος είπε επίσης πως τα ναρκωτικά τα είχε παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο που του είχαν υποδείξει και θα τα έδινε σε άγνωστο αλλοδαπό, μετά από οδηγίες του συγκατηγορούμενου του Αλβανού.
Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή αφού εκτίει ποινή δις ισόβια και 20 χρόνων κάθειρξης για άλλη υπόθεση. Κατά την απολογία του ο Αλβανός είπε στο δικαστήριο ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση αυτή, και πως αν είχε θα το παραδέχονταν όπως έχει κάνει και για άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

«Είμαι στη φυλακή εννέα χρόνια και εκτίω ισόβια, τι έχω να φοβηθώ;» διερωτήθηκε ο αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό στο δικαστήριο πως σε κάποια άλλη υπόθεση είχε προθυμοποιηθεί – με το αζημίωτο φυσικά- να αναλάβει εκείνος την ευθύνη για ναρκωτικά που είχαν βρεθεί, όμως τελικά δεν είχε πειστεί το δικαστήριο παρά τα όσα είχε ο ίδιος υποστηρίξει!

Πως συνελήφθησαν
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τελικώς τον 30χρονο Ροδίτη και την 25χρονη από την Βουλγαρία ενώ είχαν κατασχεθεί και 660 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ποσότητες των ναρκωτικών θα διατίθεντο σε τοξικομανείς της περιοχής μας, ενώ η όλη «δουλειά» φερόταν να γινόταν υπό τις εντολές του 41χρονου Αλβανού ισοβίτη έγκλειστου (για άλλες υποθέσεις) στις φυλακές!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε και από την αστυνομία, ο 41χρονος Αλβανός με ενέργειες του φερόταν να προμήθευε στον 30χρονο ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και να κανόνιζε τις διαδικασίες διακίνησής τους σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ο 30χρονος αναλάμβανε την παραλαβή, τη φύλαξη στο σπίτι του από κοινού με την 25χρονη και το διαμοιρασμό των ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα πριν την σύλληψή του, ο 30χρονος είχε προμηθευτεί με τον τρόπο αυτό από άγνωστο ή άγνωστα άτομα ένα κιλό ηρωίνης και μισό κιλό κοκαΐνης. Από τις ποσότητες αυτές την κοκαΐνη την διέθεσε ολόκληρη, ενώ την ηρωίνη την «έσπασε» και την διοχέτευε στην «αγορά».

Στις 16 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που είχαν θέσει σε παρακολούθηση τον 30χρονο, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τον ακινητοποίησαν την ώρα που βγήκε από το σπίτι του και πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του.

Σε έλεγχο που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει 7-8 «φιξάκια» ηρωίνης, χρήματα αλλά και κινητά τηλέφωνα.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 30χρονου, όπου διαμένει με την 25χρονη στην Κρεμαστή όπου και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε το χώρο ως κρύπτη ναρκωτικών.

Εκεί εντοπίστηκαν διάφορα «φιξάκια» ηρωίνης, δύο συσκευασίες με 106 γραμ. και 487 γραμ. ηρωίνης αντίστοιχα, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ ακολούθησε και μία δεύτερη έρευνα στο πατρικό σπίτι του 30χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου και εκεί βρέθηκαν έτοιμα «φιξάκια» ηρωίνης.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη συνολικού βάρους 660,4 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 3 Κινητά τηλέφωνα
• 285 ευρώ

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών