Θα διανοιχθεί (επιτέλους) η οδός Καμείρου

Θα διανοιχθεί (επιτέλους) η οδός Καμείρου

Θα διανοιχθεί (επιτέλους) η οδός Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1090 ΦΟΡΕΣ

Όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Σ. Διακοσταματίου

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, κάτι που αναμένεται να δώσει μία μεγάλη «ανάσα» στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρόδου, κ. Σάββας Διακοσταματίου, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, επιτέλους έφθασε η στιγμή να ολοκληρωθεί η πρώτη και πιο σημαντική φάση αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Ροδίων, με την πληρωμή σήμερα ή αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, των δικαιούχων στην οδό Καμείρου, προκειμένου να γίνουν οι κατεδαφίσεις που έχουν κριθεί απαραίτητες για τη διάνοιξη και την ένωση της οδού.

Η οδός αυτή, ξεκινάει από το Μήδεια, προχωράει και έρχεται να ενωθεί με τη συνέχειά της που φθάνει στον σταθμό ταξί και θα είναι παράλληλη της οδού Μιχαήλ Πετρίδη. Και δήλωσε ο Αντιδήμαρχος: «Θα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έρχεται και ολοκληρώνεται πλέον, τουλάχιστον από πλευράς γραφειοκρατικής».

Σημειώνεται ότι, χθες, ήρθαν τα εντάλματα από τον Επίτροπο τα οποία θα πληρωθούν σήμερα ή τη Δευτέρα. Είναι 140 χιλιάδες ευρώ για δύο δικαιούχους (σ.σ. 80 και 60 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα).
Από τη στιγμή που έγινε αυτό, είναι θέμα των Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες. Ο κ. Διακοσταματίου έχει ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και δεν παρέλειψε να πει ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα και μία επιτυχία της Δημοτικής Αρχής.

Το νέο site του Δήμου
Ως αρμόδιος για την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες του Δήμου, ο κ. Διακοσταματίου ενημέρωσε ακόμη ότι, από χθες, “ανέβηκε” η νέα ιστοσελίδα του Δήμου, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνσης, www.rhodes.gr, με εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία και λειτουργικότητα και καλεί τους πολίτες να μπουν και να τη δουν. Σημειώνεται ότι, το επόμενο διάστημα, θα γίνει και επίσημη παρουσίαση με τον Δήμαρχο.

Ανάμεσα στις αλλαγές και την αναβάθμιση που έχει γίνει, η νέα ιστοσελίδα είναι διαδραστική και στηρίζει την αμφίδρομη σχέση του Δήμου με τον πολίτη αφού τις επόμενες ημέρες θα μπει νέα πλατφόρμα που θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στον πολίτη να μπαίνει, να παρεμβαίνει, ακόμη και να ενημερώνει το Δήμο για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στέλνοντας φωτογραφίες, πληροφορίες κτλ. που θα πηγαίνουν αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πολύ μεγάλη σημασία έχει το πως θα τροφοδοτείται αυτή η νέα ιστοσελίδα, ωστόσο, όπως είπε, η αρχή έγινε. «Το προηγούμενο ήταν κάτι στατικό και αυτό είναι κάτι το δυναμικό», είπε.
Τέλος, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους τη Διεύθυνσης Πληροφορικής που εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό, τον προϊστάμενο κ. Μανίκαρο, τους κ.κ. Μωραΐτη και Καστανάκη και όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία της.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών