Εκ των υστέρων οι κληρονόμοι ζητούν αποζημιώσεις για ακίνητα στη Ρόδο

Με την υπόθεση τεσσάρων κληρονόμων που διεκδικούν αποζημιώσεις για ακίνητα που είχαν οι πρόγονοι τους σε Ροδίνι, Καρακόνερο, και Ανάληψη ασχολήθηκε χθες το Μονομελές Εφετείο (Πολιτικό).

Η υπόθεση απασχολεί δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας, οι οποίοι βρέθηκαν … χρεωμένοι στα ξαφνικά!

Όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή», τα οικόπεδα άλλα πουλήθηκαν και σε αυτά κτίστηκαν πολυκατοικίες και διαμερίσματα, και άλλα απαλλοτριώθηκαν από το δήμο για να γίνουν οι δρόμοι των περιοχών αυτών.

Και όλα αυτά πριν από πολλά χρόνια, κατά τα οποία ουδείς από τους κληρονόμους διεκδίκησε το παραμικρό μέχρι πρόσφατα οπότε και βγήκε πράξη αναλογισμού. Στη συνέχεια οι τέσσερις κληρονόμοι των ιδιοκτητών των οικοπέδων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του δήμου Ρόδου και κατά των ιδιοκτητών των ακινήτων που έχουν δημιουργηθεί στα οικόπεδα, ζητώντας να ορίσει το δικαστήριο μία τιμή (προσωρινή τιμή αποζημίωσης), βάση της οποίας θα μπορέσουν στο μέλλον να αποζημιωθούν. Οι κληρονόμοι ζητούν με την αίτησή τους να οριστεί η τιμή των 700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εκ των πραγμάτων η υπόθεση αφορά περισσότερους από 50 συμπολίτες μας, οι οποίοι έτυχε να αγοράσουν διαμέρισμα ή σπίτι στις εν λόγω περιοχές  τα προηγούμενα χρόνια!
Οι αιτήσεις επρόκειτο να συζητηθούν χθες από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο τελικά ασχολήθηκε μόνο με αυτήν που αφορά το Δήμο της Ρόδου, καθώς αυτή που αφορά τις οικογένειες των συμπολιτών μας ματαιώθηκε.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι καθώς βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση – όπως δήλωσαν στη Ροδιακή- στα ξαφνικά και μετά από πολλά χρόνια αφότου αγόρασαν τις περιουσίες τους.

Τους συμπολίτες μας εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι κ.κ. Βασίλης Περίδης, Κώστας Σαρρής, Βασίλης Υψηλάντης και Άννα – Μαρία Διακομιχάλη, το Δήμο της Ρόδου ο κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης και τους κληρονόμους ο κ. Παλαιολόγος.