Καταδικάστηκε Σενεγαλέζος για πλαστά χαρτονομίσματα

Για δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας  50χρονος Ροδίτης και ένας 49χρονος Σενεγαλέζος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου τον 49χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 50χρονο Ροδίτη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012 με αφορμή την κατάθεση δύο πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ το καθένα, που είχε κάνει σε τράπεζα του νησιού μας ο 50χρονος Ροδίτης.

Πιο συγκεκριμένα η κατάθεση έγινε στις 20 Ιουλίου και άμεσα ο υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε την πλαστότητα των 50ευρων αφού είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό, και ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά στην επιχείρηση του 50χρονου, ο οποίος και παρέδωσε στους αστυνομικούς 71 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 4 των 20 ευρώ ένα των 10 ευρώ και άλλα 8 των 50 ευρώ, τα οποία ανά τέσσερα είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος κατ’ εξακολούθηση και ιδιαιτέρα ελαφρά περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος με τις οποίες παραπέμφθηκαν σε δίκη.