Μερική συμφωνία στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Μερική συμφωνία στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Μερική συμφωνία στο ΚΤΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 648 ΦΟΡΕΣ

Ορίσθηκαν από κοινού οι νομικοί που θα δημιουργήσουν το νέο καταστατικό

Το ΚΤΕΛ Ρόδου ετοιμάζεται να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Με εκατέρωθεν υποχωρήσεις οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ Ρόδου συμφώνησαν να προχωρήσουν στην κατασκευή νέου καταστατικού, που να πληροί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας.

Το νέο καταστατικό θα ετοιμάσουν νομικοί, που εκπροσωπούν και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, έτσι ώστε να περάσει με ομοφωνία στη γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει για την ψήφισή του. Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν νέες εκλογές για την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, το οποίο θα αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Όμως οι διαφωνούντες μέτοχοι με την σημερινή διοίκηση, συνεχίζουν να ζητούν έναν πλήρη διαχειριστικό έλεγχο των προηγούμενων διοικήσεων, έτσι ώστε η νέα ανώνυμη εταιρεία να ξεκινήσει με πλήρη διαφάνεια και άριστους οιωνούς.

Ο έλεγχος και τα αποτελέσματα του θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ψηφοφορία για την συγκρότηση της νέας διοίκησης, αφού θα εκλείψουν σκιές και σύννεφα, που σήμερα πλανώνται στα μέλη της εταιρείας.

Από την άλλη απαιτείται απόλυτη διαφάνεια στην οποιαδήποτε μορφή διαγωνισμού χρειασθεί να διεξαχθεί. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει τεχνικιστικό χαρακτήρα και να στηριχθεί σε κοινότυπα στερεότυπα που έχουν πετύχει. Άρα αναζητούνται άτομα τεχνοκρατικά που μπορούν να αναλύσουν τις διάφορες μορφές διαγωνισμών, αφού υποχρεωτικά απαιτούνται:

1) Διαγωνισμός για την μελέτη του έργου,
2) Διαγωνισμός για την μελέτη, επίβλεψη αδειών, κατασκευή του έργου,
3) Διαγωνισμός για μελέτη, επίβλεψη αδειών, για περίπτωση ένταξης σε αναπτυξιακούς νόμους που υπάρχουν,
4) ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΥ σε σχέση με ΚΤΕΛ ΕΛΛΑΔΟΣ,
5) ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΥ- ΚΤΕΛ ΕΛΛΑΔΟΣ- Ε.Ε.

Τα όσα προαναφέρονται αποτελούν τον βασικό κορμό διαμαρτυρίας των μελών που «φωνάζει» κατά της σημερινής διοίκησης, αφού το ΚΤΕΛ Ρόδου δεν εντάχθηκε ούτε στον αναπτυξιακό νόμο 1262/1982, ούτε και στον επόμενο, έτσι ώστε να προχωρήσει σε δικό του βιοτεχνικό κέντρο και αγορές λεωφορείων και άλλων συναφών εργαλείων για την καλυτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Μόνο για ιστορικούς λόγους θα πρέπει να γίνει μία ερώτηση-διαμαρτυρία προς το γραφείο των επιδοτήσεων της Περιφέρειας για να γίνει γνωστό ποιοι ευθύνονται για αυτή την αμέλεια.
Γιατί σίγουρα κάποιες προσπάθειες για επιδοτήσεις έγιναν από τις διοικήσεις, με γνώμονα πάντα το καλό της εταιρείας. Και φυσικά θα πρέπει να εξαλειφθεί η σκιά της καταγγελίας για το μορφωτικό επίπεδο του σημερινού προέδρου και όποιες άλλες αιωρούνται μεταξύ του αληθινού ή του ψεύτικου.

Με βάση αυτά, είναι ολοφάνερο πως η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί πρέπει να κτίσει σε νέες βάσεις. Ο στόχος είναι ένας και χρειάζεται κοινός πυρήνας ιδεών για συνεχή εξέλιξη.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και έξη χρόνια, μας έχει φέρει πολύ κοντά στην καταστροφή και επειδή η ελληνική κατάσταση είναι το φιτίλι μιας παγκόσμιας κρίσης, υπάρχει καθημερινή κάλυψη των γεγονότων.

Οι ιδιωτικές εταιρείες ήταν πάντοτε εσωστρεφείς και το κράτος δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την ανάπτυξή τους. Είναι ευκαιρία το ΚΤΕΛ Ρόδου να είναι έτοιμο και παρών στην προσπάθεια απεγκλωβισμού από την κρίση.

Η νέα διοίκηση θα χρειασθεί άτομα που να μπορούν να προσφέρουν λύσεις και όχι εύκολα λόγια κι υποσχέσεις. Άτομα εμπιστοσύνης, που θα έχουν όραμα και θα εργάζονται με πλήρη διαφάνεια για το καλό όλων των εταίρων. Η επιλογή της ευρωπαϊκής νοοτροπίας είναι μονόδρομος…

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο