Αναβλήθηκε η δίκη για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Αναβλήθηκε η δίκη για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Αναβλήθηκε η δίκη για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν 11 άτομα και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Απρίλιο του 2015

Αναβλήθηκε για το επόμενο φθινόπωρο η δίκη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου των τεσσάρων κατηγορουμένων σε υπόθεση εκταμίευσης δανείων με πλαστά δικαιολογητικά.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν 11 άτομα και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Απρίλιο του 2015 είχε επιβάλει βαριές ποινές κάθειρξης στους τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι άσκησαν έφεση σε μία προσπάθεια να τις μειώσουν και αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ωστόσο αναβλήθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου 2017. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούνιο του 2008 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 47χρονο (τότε ήταν 40 ετών) λογιστή που θεωρείται και ως ένα από τα βασικά άτομα που κατηγορούνται, τα δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 32 ετών (τότε ήταν 34 και 25 ετών αντίστοιχα) οικοδόμοι, δύο γυναίκες ηλικίας 23 ετών κάτοικοι Ρόδου και Ιαλυσού καθώς και τον 31χρονο κάτοικο Ρόδου ως μέλη «σπείρας» που με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερνε να παίρνει δάνεια από τράπεζες, με τη «βοήθεια» επίσης δύο λογιστών από Αθήνα και Λαμία.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 40χρονη αλλοδαπή από την Βουλγαρία η οποία φέρεται να εκταμίευσε δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν βάση οργανωμένου σχεδίου και με τη βοήθεια ακόμη δύο ατόμων (λογιστών) από την Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι και αναζητούνται.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»