Αναβλήθηκε η δίκη για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Αναβλήθηκε για το επόμενο φθινόπωρο η δίκη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου των τεσσάρων κατηγορουμένων σε υπόθεση εκταμίευσης δανείων με πλαστά δικαιολογητικά.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν 11 άτομα και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Απρίλιο του 2015 είχε επιβάλει βαριές ποινές κάθειρξης στους τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι άσκησαν έφεση σε μία προσπάθεια να τις μειώσουν και αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ωστόσο αναβλήθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου 2017. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούνιο του 2008 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 47χρονο (τότε ήταν 40 ετών) λογιστή που θεωρείται και ως ένα από τα βασικά άτομα που κατηγορούνται, τα δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 32 ετών (τότε ήταν 34 και 25 ετών αντίστοιχα) οικοδόμοι, δύο γυναίκες ηλικίας 23 ετών κάτοικοι Ρόδου και Ιαλυσού καθώς και τον 31χρονο κάτοικο Ρόδου ως μέλη «σπείρας» που με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερνε να παίρνει δάνεια από τράπεζες, με τη «βοήθεια» επίσης δύο λογιστών από Αθήνα και Λαμία.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 40χρονη αλλοδαπή από την Βουλγαρία η οποία φέρεται να εκταμίευσε δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες  λειτουργούσαν βάση οργανωμένου σχεδίου και με τη βοήθεια ακόμη δύο ατόμων (λογιστών) από την Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι και αναζητούνται.